Titti Sjöblom fyllde logen i Rydsnäs

På tisdagseftermiddagen fylldes Rydsnäs loge med nära 300 SPF:are när Titti Sjöblom och hennes make Ehrling Eliasson gav ett uppskattat program med temat "Alice Babs – mamma och idol".

SPF-ordförande Jan-Anders Berquist var nöjd med vårfesten

SPF-ordförande Jan-Anders Berquist var nöjd med vårfesten

Foto: Lars-Göran Bexell

RYDSNÄS2019-05-29 17:45

För fjärde året i rad arrangerade SPF Ydre en vårfest med mat och musik på Rydsnäs loge. I år var det stora dragplåstret Titti Sjöblom och hennes make Ehrling Eliasson. Logen fylldes med närmare 300 SPF-medlemmar från hela Östergötland och även från Ingatorp och Tranås.

– En fantastisk plats att få sjunga och spela mammas melodier på, säger Titti Sjöblom.

Titti och Ehrling har hängt ihop i 25 år och är heltidsmusiker.

– Vi turnerar i princip året om. Det är både på stora och små scener som vi uppträder. Allt från Berwaldhallen i Stockholm till äldreboenden runt om i landet, säger Titti Sjöblom.

Paret samarbetar med bland annat körer, storband, stråkorkestrar. Rydsnäs stod Ehrling med gitarr för musiken och Titti för sången.

– Vi sjunger många av mammas mest populära sånger och berättar om hennes liv. Hennes karriär bärjade 1940-talet och sträckte sig fram in på 2000-talet. Mamma uppträdde med de riktigt stora som Duke Ellington, Charlie Norman, Povel Ramel för att nämna några. När mamma var i USA jämfördes hon med Elvis Presley i popularitet , säger Titti Sjöblom.

The Beatles blev Alice Babs stora idoler.

– Ja, och 1964 spelade hon en skiva med bland annat gruppens stora hit "Yesterday" och det är nog den bästa jag har hört mamma sjunga, säger Titti Sjöblom.

I nio år har Jan-Anders Bergquist varit SPF-ordförande i Ydre:

– Jag är mycket nöjd med dagen. Allt har fungerat perfekt. Om ett år kör vi igen.

Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson fyllde Rydnäs loge
Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson fyllde Rydnäs loge
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!