"Roligt om den här servicen kan finnas kvar"

Företaget Avite i Kisa tar över Pelles Photos verksamhet gällande körkortfotografering. Därmed kommer den tjänsten att finnas kvar på orten.

Per Svensson Borrud lämnar nu över körkortfotograferandet till personalen på Avite.

Per Svensson Borrud lämnar nu över körkortfotograferandet till personalen på Avite.

Foto: Max Elofsson

Kisa2020-01-23 12:00

– Jag ställde helt enkelt frågan till dem om de var intresserade. Personligen tycker jag att det är roligt om den här servicen kan finnas kvar i Kisa, säger Per Svensson Borrud.

Vid jul stängde Per Svensson Borrud igen sin fotobutik Pelles Photo. Förutom försäljning av prylar inom fotografering, var fotografering av bilder till körkort, pass och liknande, en stor del av hans verksamhet.

Nu står det klart att Avite i Kisa övertar den delen och därmed kommer det fortsatt gå att ta sina körkortsbilder i Kinda.

I förra veckan fraktades utrustningen bort till lokalen och installerades. Under onsdagen var Per Svensson Borrud på plats vid Avite i Kisa för att hålla en genomgång med personalen om hur de ska hantera kamerautrustningen. Förutom en speciell kamera används även en monitor för att se bilderna, men även flera blixtar och en skrivare.

– Jag kände att det kunde vara ett bra komplement för oss. Det känns också bra att Pelle är här och håller en utbildning för oss så kommer vi inte känna oss rädda för att hålla på med det, säger Niklas "Nocko" Nilsson, ägare av Avite.

Att de nu väljer att gå in för att sköta körkortfotograferingen ser Niklas Nilsson mest som ett sätt att få ha kvar tjänsten i Kisa.

– Min första tanke med det här är inte att det ska bli en lönsam affär. Jag tycker att det är viktigt för lokalinvånarna och när vi ändå hade plats för det så var det inte mycket att tveka om, säger Niklas Nilsson.

Redan samma dag var första kunden inbokad. Tjelvar Tyrstam får tips och råd från Per Svensson Borrud.
Redan samma dag var första kunden inbokad. Tjelvar Tyrstam får tips och råd från Per Svensson Borrud.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om