Räddningstjänsten utbildade i brandsäkerhet

Seniorföreningen SPF Kinda samlades under tisdagen för att ta del av räddningstjänstens information om brandsäkerhet och hjärt- och lungräddning.

Ulf Jonsson från räddningstjänsten informerade under SPF Kindas möte.

Ulf Jonsson från räddningstjänsten informerade under SPF Kindas möte.

Foto: Max Elofsson

Kisa2020-01-14 19:00

– Vi ser att äldre människor är överrepresenterade i statistiken, säger Ulf Jonsson från räddningstjänsten.

Föreningen vill värna om medlemmarnas säkerhet och under de fem åren som Arne Nilsson har varit ordförande, har inga informationsmöten hållits där räddningstjänsten involverats på det här sättet. Han tror att alla skulle behöva få minnet uppfriskat i dessa frågor.

Tisdagens informationsmöte handlade till stor del om att Ulf Jonsson höll en presentation om brandsäkerhet, fallolyckor och andra olyckshändelser i hemmet.

– Vi brukar ha sådana här träffar med jämna mellanrum, och nu tyckte vi att det var dags igen. Det gäller att repetera och åter repetera, säger Arne Nilsson.

Långborden i Församlingensgården i Kisa var i stort sett fullsatta med ett 80-tal gäster som besökte. Mycket av det som togs upp på mötet gällde hur man kan förebygga olyckor. Ulf Jonsson tog upp exempel såsom att använda halksäkra mattor vid duschning, och att ha sina saker på lättillgängliga platser i hemmet. Även att ha telefonen nära till hands ser han som en bra åtgärd.

Ulf Jonsson instruerade också hur man bär sig åt för att hjälpa till med hjärt- och lungräddning. Med sig hade han en docka för att visa hur det går till.

– Det är jättebra att få veta mer sådana här saker. Man hoppas ju att det inte ska behöva hända, men utifall att det behövs är det jättebra att kunna det, säger Arne Nilsson.

Det var ett 80-tal åhörare på plats.
Det var ett 80-tal åhörare på plats.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!