Nu läggs 20 000 kubikmeter sparad snö ut

I veckan påbörjades snöläggningen i Teknikbacken i Tolvmannabacken i Kisa på allvar när 20 000 kubikmeter sparad snö från förra vintern pistades ut i Teknikbacken.

Teknikbacken är på lördag redo för utförsåkarna

Teknikbacken är på lördag redo för utförsåkarna

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2018-12-10 21:02

– Vi är redo att öppna Teknikbacken och våra två barnområden nu på lördag. Det blir en tidig premiär och det tack vare några dagars kyla och sparad snö från förra säsongen, säger Jonathan Bexell, platsansvarig för Tolvmannabacken i Kisa.

Den 1 oktober i år tog Branäsgruppen över driften för Tolvmannabacken i Kisa av Johan Larsson och Åsa Jonsson som tog över skidanläggningen av stiftelsen Tolvmannabacken hösten 2008.

Inför årets säsong är det mycket nytt. Bland annat har parkeringen gjorts större och en grillkåta har byggts. Vidare har två barnområden anlagts. På dessa och i Teknikbacken läggs nu ut de 20 000 kubikmeter snö som sparades i april och sedan dess legat under ett tjockt lager av flis.

– Vi körde ihop en hög med 25 000 kubikmeter snö och när vi täckte av var det 20 000 kubikmeter kvar, så att trots en mycket varm sommar har inte snömängden minskat något nämnbart, säger Jonathan Bexell.

Under tre dygn när temperaturen höll sig under nollstrecket tillverkades en stor mängd konstsnö i Teknikbacken, Stora backen och Barnbacken. Det la grunden till att man nu tack vare sparad snö sedan förra säsongen kan öppna Teknikbacken och de båda barnområdena redan nu på lördag.

– Teknikbacken kommer att hålla hög klass och likaså barnbacken. Vi kommer även att öppna restaurangen, som vi i år kör i egen regi, nu på lördag, säger Jonathan Bexell.

Driftansvarige Jonathan Bexell vid snökanonerna på toppen av Teknikbacken
Driftansvarige Jonathan Bexell vid snökanonerna på toppen av Teknikbacken
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om