Nu har Anna Landucci hittat rätt i musiken

De första låtarna släpptes vid nyår. Ytterligare fem släpptes i dagarna. Efter en något spretig artistkarriär har Anna Landucci äntligen hittat rätt - med tre musiker från Västervik.

Hon har hållit på med musik under hela livet, gått utbildningar och spelat i band, men det är först nu som Hornbördiga Anna Landucci hittat rätt.

Hon har hållit på med musik under hela livet, gått utbildningar och spelat i band, men det är först nu som Hornbördiga Anna Landucci hittat rätt.

Foto: Dennis Petersson

Horn2020-02-18 21:00

Mitt emellan Stångån och Åsunden, på andra sidan kraftverket i Horn, ligger ortens anrika kvarnbyggnad. Det är här, med en porlande bäck precis utanför, som Anna Landucci har sitt hem och där hon har sin så kallade "skrivarhörna". Omgivna av instrument slår vi oss ned för en intervju ett drygt år efter att hon, tillsammans med Sverker Andersson, Magnus Karlsson och Tobias Ahlstedt, bildade bandet "Landucci Band". Ett projekt som har fått en flygande start.

– Jag har verkligen funnit det där som jag har letat efter hela tiden, det som jag kan stå för till hundra procent. På något vis har jag landat i musiken nu, men det är ju konstigt att det ska behöva ta 30-40 år.

Under det första året har bandet haft ett tiotal spelningar, bland annat på Västerviksfestivalen Hojrock, men framförallt har Landucci hittat tillbaka till skrivandet. I våras, i bilen på väg till jobbet, la hon grunden till låten "Diesel for my heart" som med sina drygt 2 500 spelningar på Spotify får anses vara bandets mest populära.

– När jag satt där på vägen var det en slinga som bara kom till mig direkt och jag drog igång röstinspelningen på mobiltelefon. Det var en process som var så himla ball, för när jag väl var framme hade jag skrivit både refräng och vers.

Tillsammans med ytterligare nio låtar spelades "Diesel for my heart" in under en livekonsert i september. Scen, ljud och ljus monterades hemma, i en intim festlokal vid kvarnbyggnaden, och publik bjöds in. Resultatet, och de fem första låtarna, släpptes när 2019 gick över i 2020. Nu, några månader senare, har det resterande materialet släppts.

– När vi bildade bandet kände vi att vi fick vara glada om vi lyckades få till två gig under året, men det bara rasslade på och gick mycket fortare än vi hade tänkt. Det blev bara så himla rätt.

Vart vill ni nå med bandet?

– I dag är det så lätt att ge ut sin musik och det är en jäkla mylla där ute. Om vi vill bli kända och spelas på radion? Nej, de vägar som jag upplever att man måste ta är jag inte beredd att ta. Jag är helt enkelt jätteglad om det bara finns någon eller några som vill lyssna på oss. Vart det sedan leder är bara en bonus.

Närmast för bandet står en mini-turné i Skåne, sedan meddelar Anna Landucci att mer musik är på gång.

– Just nu är jag verkligen inne i ett "låtskrivar-mood", så vi repar på nya låtar.

"Jag har verkligen funnit det där som jag letat efter hela tiden", säger Anna Landucci om sitt låtskrivande.
"Jag har verkligen funnit det där som jag letat efter hela tiden", säger Anna Landucci om sitt låtskrivande.
Karta: Kvarnbacken
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!