Nu är Rimasters bygglov i hamn

Planerna på att expandera ser ut att gå som de har tänkt sig. Nu har samhällsbyggnadsnämnden i Kinda beviljat Rimasters bygglovsansökan.

Jan-Olof Andersson är delägare i Rimaster och hoppas att ombyggnationen ska flyta på i önskad takt.

Jan-Olof Andersson är delägare i Rimaster och hoppas att ombyggnationen ska flyta på i önskad takt.

Foto: Max Elofsson

Rimforsa2020-02-27 06:00

Bilverkstaden Däck Bil & Maskin i Rimforsa AB har länge funnits i samma lokaler som Rimaster. Men när företaget ville utöka sin produktion kom tankarna på att använda hela lokalbyggnaden.

Det grundar sig i att de vill kunna möta efterfrågan av kraftkablage och särskilda elkablar med hög kapacitet, och då behövs större utrymmen. Däck- och bilföretaget är i full gång att bygga sin nya lokal alldeles bredvid och så snart det är klart ska den firman kunna flytta in där.

Nu när bygglovet är i hamn ser Jan-Olof Andersson, delägare i Rimaster, möjligheter att expandera.

– Det känns såklart jättebra att det är klart och att vi har kommit i mål så här långt, säger han.

Kring månadsskiftet mars/april beräknas bilverkstaden kunna flytta ut och ombyggnationen kan inledas. Jan-Olof Andersson räknar med att ombyggnationen kommer pågå under tre månaders tid.

– Under andra kvartalet räknar vi med att ombyggnationen kommer att pågå. Förhoppningen är att ha det klart till halvårsskiftet, säger Jan-Olof Andersson.

Att företaget nu får tillgång till cirka 1 000 kvadratmeter yta innebär plats för produktion av kraftkablage och elkablar men också ett bättre logistikflöde. Därför byggs en ny utlastningsdel, nya personalutrymmen och förråd.

Hela ombyggnaden beräknas kosta omkring fem miljoner kronor. Först efter sommarens semesterperioder hoppas Jan-Olof Andersson att den nya produktionen kan vara igång.

Rimmaster i Rimforsa kommer att utöka produktionen med starka elkablar och kraftkablage.
Rimmaster i Rimforsa kommer att utöka produktionen med starka elkablar och kraftkablage.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!