Moderaterna föreslår hastighetssänkning

Moderaterna i Kinda vill sänka hastigheten på de centrala gatorna i Rimforsa. Nu förbereder de ett förslag att ta upp till samhällsbyggnadsnämndens sammanträde i slutet av mars.

Christer Segerstéen (M) tycker att hastighetsgränsen bör sänkas för att göra det säkrare för samtliga trafikanter.

Christer Segerstéen (M) tycker att hastighetsgränsen bör sänkas för att göra det säkrare för samtliga trafikanter.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Rimforsa2020-02-24 16:00

Till nästa presidium i samhällsbyggnadsnämnden kommer partiet att lyfta frågan för att göra det säkrare för fotgängare att röra sig på de centrala gatorna i Rimforsa. De vill sänka hastighetsgränsen från 50 till 40 kilometer i timmen på Kalmarvägen och Ulrikavägen.

– Det här en fråga som det har pratats om i många år och nu vill vi se att det händer någonting, säger Christer Segerstéen (M), partiordförande i Kinda.

På dessa vägar har många Rimforsabor haft synpunkter på att de vill se större säkerhetsåtgärder. Bättre belysning och fler övergångsställen har diskuterats. I slutändan är det Trafikverket som bestämmer över åtgärder på de vägarna, men Christer Segerstéen ser att det här är ett problem som skulle kunna åtgärdas relativt snabbt och borde vara prioriterat.

– Det handlar om säkerhet för barn och vuxna. Så småningom kommer nya skolan att ligga vid Hackelområdet och då måste trafiksäkerheten vara bra därikring, säger han.

Sträckorna där moderaterna föreslår sänkt hastighet gäller på sträckan av Kalmarvägen som går genom samhället, och även på Ulrikavägen från Björkliden och ner till korsningen vid Kalmarvägen.

I förra veckan berättade Kinda kommuns chef för teknik och drift, Jimmy Bexell, att det är Trafikverket som har sista ordet gällande de här vägarna. Kommunen har planerat att ta upp synpunkter som har lämnats av Rimforsaborna vid nästa möte med Trafikverket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!