Misstänkt omhäktad för dödsolyckan

Mannen i 40-årsåldern som är misstänkt för bland annat vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik efter dödsolycka på länsväg 134 mellan Forsnäs och Rydsnäs den tredje december, omhäktades på torsdagen i Linköpings tingsrätt.

Många har lagt blommor och tänt ljus där mannen blev påkörd och som senare avled

Många har lagt blommor och tänt ljus där mannen blev påkörd och som senare avled

Foto: Per Svensson Borrud

YDRE2018-12-20 18:34

Strax före klockan 21.30 måndagen den 3 december larmade räddningstjänsten, ambulans och polis till en trafikolycka på länsväg 134 mellan Forsnäs och Rydsnäs. Det var en rullskidåkare, i 50-årsåldern, som blivit påkörd. Den svårt skadade mannen upptäcktes av en trafikant efter att man sett bildelar på vägen.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Senare på kvällen konstaterades att mannen avlidit. Några minuter efter midnatt kommer en personbil i hög fart som polisen försöker får stopp på, men bilen ska då fortsätta mot Österbymo. Två polisbilar följer efter och strax innan Österbymo kör personbilen in på en mindre väg som inte har någon anslutningsväg. Här grips mannen, som enligt polisen var märkbart berusad, och förs till polisstationen i Linköping där han senare anhölls misstänkt för flera brott. Två dagar senare häktas mannen i Linköpings tingsrätt misstänkt för vållande till annans död och två fall av grov vårdslöshet i trafik.

I onsdags skulle mannen ha åtalats men vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors begärde på torsdagseftermiddagen att mannen skulle omhäktas, vilket tingsrätten så gjorde. Mannen har tidigare dömts för bland annat grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

Enligt mannens advokat Johan Ritzer så nekar hans klient till att han var onykter när han körde på mannen i Ydre. Åtal ska vara väckt senat 3 januari.

lars-goran.bexell@vtkp.se

Den misstänkte mannen omhäktades i går för dödsolyckan på länsväg 134 mellan Rydsnäs och Forsnäs
Den misstänkte mannen omhäktades i går för dödsolyckan på länsväg 134 mellan Rydsnäs och Forsnäs
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om