Marie debuterar som författare

Författaren Marie Johansson debuterar med sin första bok. I helgen kommer det att bli boksläpp när hon besöker Asby och Tranås.

Marie Johansson går under pseudonymet Marie Helmer när hon skriver böcker.

Marie Johansson går under pseudonymet Marie Helmer när hon skriver böcker.

Foto: Liv Johansson

Ydre kommun2019-12-05 22:00

Hon växte upp i Ydre kommun, men flyttade senare till Tranås. Efter några år där, bor hon numera i Helsingborg i Skåne. Trots att det var många år sedan hon bodde i Ydre, tycker hon att det känns som att komma hem när hon besöker kommunen.

Som liten var skogen en plats för lek. Det tillsammans med ett stort historieintresse gav henne idéer till att skriva en bok, och nu i december har hennes roman Bergtagen släppts. Den utspelar sig i Ydreskogarna där det varvas mellan två historier.

– Jag kände att nu var det rätt tid att komma ut med boken och det känns jätteroligt, säger författaren Marie Johansson, men när hon skriver använder hon pseudonymen Marie Helmer.

Boken handlar om Jenny, född 1965, och hennes släkting Kristina som är född 1714. De båda växer upp i samma by i gränsområdena mellan Östergötland och Småland. De båda har gemensamt att de gillar den gåtfulla sjön och de djupa skogarna. De två huvudpersonernas parallella liv präglas av sägner, väsen och magi.

Marie Johansson berättar att projektet började för cirka tio år sedan och att det låg liggandes i en byrålåda länge. För två år sedan återupptog hon skrivandet och nu är boken klar.

– Jag har gjort detta mest för min egen skull. Tanken är att det ska bli en triologi och vad som händer i de andra böckerna får vi se, säger hon.

Till helgen kommer hon att finnas på plats på julmarknaden i Asby och i Ugglan bokhandel i Tranås då det blir officiellt boksläpp. 

Hennes bok Bergtagen har släppts under december.
Hennes bok Bergtagen har släppts under december.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!