Många tycker till om det nya förslaget

Samrådstiden förlängdes en vecka på grund av felaktig information på kommunens hemsida. Nu är den avslutad och ett 30-tal yrkanden har skickats in gällande det nya detaljplaneförslaget vid Rimforsa strand.

Samrådstiden för det förändrade detaljplaneförslaget vid Rimforsa strand resulterade i ett 30-tal yrkanden.

Samrådstiden för det förändrade detaljplaneförslaget vid Rimforsa strand resulterade i ett 30-tal yrkanden.

Foto: Dennis Petersson

RIMFORSA2019-07-12 16:30

– Nu sammanställer vi alla synpunkter, gör förändringar i förslaget och därefter kommer en granskningsutställning där alla yrkanden besvaras i en samrådsredogörelse. Alla personer får inte svar via personliga brev utan det är det här samlade dokumentet som gäller, förklarar kommunens planarkitekt Susanna Dahlman Wallström.

Det var i slutet av maj som det nya detaljplaneförslaget, som istället för fyra större villatomter skulle möjliggöra 24 nya bostäder, kom ut för samråd. Slutdatum var till en början planerat till den 30:e juni, men då fel plankarta fanns tillgänglig via kommunens hemsida förlängdes perioden en vecka.

– Anledningen var den mänskliga faktorn. Ibland råkar fel fil publiceras, förklarar Dahlman Wallström

Nu går kommunen vidare i detaljplaneprocessen.

– Vår tidsplan är ganska grov men det är väl rimligt att nästa utställning kommer ut i oktober eller november, men det beror helt på hur omfattande det blir och vad som kommer fram under arbetet.

Som vi tidigare rapporterat har de nya planerna skapat reaktioner bland de boende i området. Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mikael Österling (L) välkomnar de många synpunkterna.

– Jag ser givetvis positivt på att möjligheten att lämna synpunkter har utnyttjats av många. Jag ser fram emot förvaltningens sammanställning av inkomna yrkanden och nämndens vidare arbete med detaljplanen, skriver nämndordföranden i ett meddelande till oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!