Många besökte nystartade julmarknaden

Julmarknaderna avlöser varandra. Under lördagen var det Horns marknadsförening som bjöd in till sin tradionella julmarknad i Går´n i Horn. Det var 25:e året för aktiviteten och 20:e året i marknadsföreningens regi.

Eva-Maria Monell och Börje Carlsson ingår i marknadsföreningen

Eva-Maria Monell och Börje Carlsson ingår i marknadsföreningen

Foto: Lars-Göran Bexell

HORN2018-12-01 17:00

– Det var fullt hus redan fem minuter efter att vi hade öppnat, säger Börje Carlsson och Eva-Maria Monell som är två av eldsjälarna i Marknadsföreningen och som håller i trådarna för julmarknaden.

Ett 30-tal hantverkare fanns på plats, de flesta från bygden. Kristina Borg väver mattor för glatta livet hemma i villan och på julmarknaden var det full fart på kommersen.

– Jag har vävt mattor i 25 år och det är lika roligt i dag som när jag började. Jag brukar vara med på de lokala marknaderna i Horn och Hycklinge, säger Kristina Borg och fortsätter:

– jag är morgonpigg av mig och sätter mig i vävstolen klockan fem på morgonen.

Lena Sjöman är en annan lokal hantverkare som på fritiden tillverkas smycken i sterlingsilver.

– Det här är min hobby. Jag jobbar som skogsvårdsarbetare åt Bröderna Svenssons skog och kör röjsåg. Men det sliter på kroppen och värst var det efter stormarna Gudrun och Per då röjde jag nio respektive sex månader efter stormarna, säger Lena Sjöman.

Många av de som fanns på plats i Horn återkommer år efter år.

– Det måste man se som ett gott betyg, att de vill komma tillbaka, säger Börje Carlsson.

– Vi vill hålla både Horn och landsbygden runt om levande och då är det viktigt med sådana här arrangemang. På sommaren har vi Horn marknad och på vintern är det julmarknaden, säger Eva-Maria Monell.

Uppemot 500 personer besökte julmarknaden iHhorn
Uppemot 500 personer besökte julmarknaden iHhorn
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om