Magert intresse för Kisas medborgarträff

Det var förberett för 50 besökare, men det kom bara sex stycken. Stolarna ekade tomma när den styrande koalitionen i Kinda bjöd till medborgarträff i Kisa under tisdagskvällen.

Kisabon Anna S Johansson var en av få som var på plats. "Det är synd och sorgligt", sa hon om uppslutningen.

Kisabon Anna S Johansson var en av få som var på plats. "Det är synd och sorgligt", sa hon om uppslutningen.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2020-02-26 16:00

– Jag har inget bra svar på varför man inte är mer engagerad när det finns chans att komma och prata med oss politiker. Vi kan väl hoppas att det beror på att Kisaborna är nöjda med sin tillvaro, konstaterar kommunalrådet Conny Forsberg (S).

Kan det bero på bristande information?

– Det skulle det kunna göra men vi har ju precis gjort en omstart för medborgarträffarna. Vi lär oss längst vägen och till nästa gång kanske vi behöver affischera bättre.

Under förra mandatperioden var det civilsamhällets uppgift att ta initiativ till medborgarträffar, nu har Kindapolitikerna återigen tagit tag i taktpinnen. Fem tillfällen är planerade under 2020 och det första av dem ägde rum på Leoparden i Kisa. En av de få besökarna var Anna S Johansson. För henne kändes det viktigt att närvara vid mötet.

– Jag tycker det är märkligt att det är så få här. Vet man inte om att träffen äger rum eller tycker man inte att det är någon idé att komma? Hur som helst är det synd och sorgligt, menar hon och resonerar vidare:

– Jag inbillar mig att det går att påverka, men samtidigt visste inte ens jag riktigt vilka jag skulle träffa här ikväll eller vad diskussionerna kommer att leda till. Man kanske behöver se till att de här tillställningarna känns mer meningsfulla.

Besökaren Rune Jonsson är inne på ett annat spår och jämför uppslutningen i Kisa med kommunens övriga orter.

– Det brukar alltid vara färre människor på träffarna när de är i centralorten, i till exempel Horn och Björkfors är det betydligt bättre. Där tror jag att man känner att man måste värna sin hembygd väldigt kraftfullt och det är ingen självklarhet att man har all den service och det underlag som man har här i Kisa, men det är ingen självklarhet här heller.

Trots de få besökarna var det många frågor, åsikter och idéer som lyftes till ytan under kvällen. Bland annat uppmanade kulturpersonen Jerker Carlsson politikerna att sätta ned foten kring det framtida vårdcentrets placering.

– Det ligger väldigt bra där det ligger i dag. Jag kan orten ganska väl och har väldigt svårt att se var man skulle hitta en centralt placerad tomt om man inte river en massa hus.

Får ni ut något av en sån här kväll?

– Det tror jag absolut. De inpass och frågeställningar som jag får till mig skriver jag ned och tar dem med mig i mitt fortsatta arbete, avslutade Conny Forsberg.

"Vi lär oss längst vägen", sa kommunalrådet Conny Forsberg (S) om den dåliga uppslutningen.
"Vi lär oss längst vägen", sa kommunalrådet Conny Forsberg (S) om den dåliga uppslutningen.
Karta: Leoparden, Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!