Lokala förmågor intar sommarscenen

På fredag är det dags för den årliga sommarkonserten som i år arrangeras i Kisa. Nytt för året är att bara lokala artister uppträder, vilket de ser mycket positivt på.

Vid Vråken i Kisa anordnas sommarkonserten.

Vid Vråken i Kisa anordnas sommarkonserten.

Foto: Max Elofsson

KISA2019-07-13 21:30

Under de tre senaste somrarna har Kinda ungdomsråd anordnat en sommarkonsert varje år. Förra året var det i Rimforsa och i år håller de till vid Vråken i Kisa. Moa Hoffstedt är sekreterare för Kinda ungdomsråd som står bakom sommarkonserten.

– Vi vill att det ska finnas något roligt för ungdomar att göra på sommaren och det här är något som vi tror tilltalar många, säger hon.

Kinda ungdomsråd är en ideell förening som har som mål att värna om ungdomarnas vilja. Förutom ungdomsrådet så är även Kinda kommun med och stöttar evenemanget. Konserten arrangeras den 19 juli, alltså samma dag som Amerikaveckan startar och därmed kommer de att utnyttja samma scen som byggs upp för det evenemanget. Likadant skedde senast som Amerikaveckan anordnades för två år sedan.

Nytt för i år är att de har valt att inte ha några större kända musikakter, utan enbart artister och band ifrån Kinda.

– Tidigare har de lokala artisterna mest agerat förband, men de har oftast lockat mer folk än de mer kända. Så därför kände vi att i år kör vi bara med lokala artister och det känns jätteroligt, säger Moa Hoffstedt.

De som kommer att uppträda är Jenny Wall med band, och Tundra. Jenny Wall har varit med på denna sommarkonsert flera år tidigare, medan bandet Tundra gör sin debut på sommarkonsertsscenen.

Konceptet i övrigt kommer att vara sig likt och ungdomsrådet hoppas att det ska bli en folkfest som skapar god stämning.

Moa Hoffstedt är ungdomsrådets sekreterare och en av de inblandade i sommarkonserten.
Moa Hoffstedt är ungdomsrådets sekreterare och en av de inblandade i sommarkonserten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om