Lena Möllers konst intar Liljevalchs

Ydre-konstnären Lena Möller kommer i januari att medverka på Liljevalchs konsthall i Stockholm. Senaste gången hon blev utvald där var 1993.

I sin ateljé arbetar Lena Möller med sina konstprojekt.

I sin ateljé arbetar Lena Möller med sina konstprojekt.

Foto: Max Elofsson

Ydre kommun2019-12-04 20:00

– Det känns jätteroligt såklart, det är inte så lätt att komma med där, säger hon.

För Lena Möller började konstintresset redan som liten, men det var slutet av 70-talet då hon arbetade för mycket och befann sig i en depression. Det var då hon valde att söka in till konstlinjen på Lunnevads folkhögskola utanför Linköping. Då var hon i 40-årsåldern.

Det ledde till två roliga och lärorika år på konstlinjen och sedan dess har konstnärskapet varit Lena Möllers stora passion i livet. I dag bor hon i Norra Vi och har en egen ateljé där hon skapar sina verk.

– Ibland kan det vara bra att gå in i väggen, så att man kan inse att man måste göra något annat. Jag trodde inte ens att jag skulle komma in på konstlinjen, men i dag är jag mycket tacksam över hur det blev, säger Lena Möller.

Genom åren har hon ställt ut sina konstverk på många platser runt om i Sverige. Både 1991 och 1993 sökte hon in till den ansedda vårsalongen på Liljevalchs i Stockholm. Där går urvalsprocessen till som så att en jury väljer ut konstverk som konstnärer har fått skicka in. Alla ansöker anonymt och juryn väljer ut vilka de anser passar till vårsalongen.

Lena Möllers tavla Mattes älskling blev en av de 330 verk som valdes ut och kommer att visas upp på vårsalongen mellan 10 januari och 22 mars 2020.

– Det ska bli roligt att åka till Stockholm och vara med på förvernissagen. Jag hoppas att det kommer bli en fin vårsalong, säger hon.

I januari kommer Lena Möller att medverka på Liljevalchs vårsalong. Det blir tredje gången för henne.
I januari kommer Lena Möller att medverka på Liljevalchs vårsalong. Det blir tredje gången för henne.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!