Landshövdingen mötte folk på landsbygden

För att få se mer av Östergötland och möta folket på landsbygden gjorde landshövdingen Carl Fredrik Graf och biskop Martin Modeus ett besök i Horn nyligen.

Landshövdingen Carl Fredrik Graf tar med sig flera positiva intryck efter sitt besök i Horn.

Landshövdingen Carl Fredrik Graf tar med sig flera positiva intryck efter sitt besök i Horn.

Foto: Max Elofsson

Horn2020-02-18 11:00

– Vi träffas regelbundet och vi har båda två haft samma tanke om att komma ut och få en känsla för vad som händer i de mindre orterna i länet, och det gjorde vi nu, säger Carl Fredrik Graf.

Det var en kväll i förra veckan som landshövdingen Carl Fredrik Graf och biskopen i Linköpings stift Martin Modeus besökte församlingssalen i Horn och samtalade med boende på orten. Carl Fredrik Graf beskrev mötet som att de bjöd in sig själva och tycker att det var ett givande samtal.

– Vi pratade mycket om samhällets förutsättningar och om hur det är att leva i Horn. Vi kände att vi fick mersmak och tar med oss flera viktiga lärdomar, säger han.

Något som han tar med sig efter att ha lyssnat på boende i Horn är att flera verkar uppleva att det finns arbetstillfällen, men att det är svårt att hitta folk som vill jobba i områden som Horn. Men han ser även att många som lever och verkar i Horn har ett starkt driv och engagemang, och det tycker han sig se hos både yngre och äldre.

– Det var en mycket givande kväll. Sådana här möten är värdefulla för mig som biskop. Vi kommer definitivt att fortsätta den här typen av lyssnande samtal på andra håll i länet, säger Martin Modeus.

– När vi åkte därifrån hade vi med oss en positiv känsla och att det var ett bra sätt för att möta människor. Än så länge har vi inga andra liknande möten inplanerade, men jag utesluter inte att det kan bli så, säger Carl Fredrik Graf.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om