Laila och Börje prisades för ideellt arbete

Laila och Börje Carlsson blev årets pristagare av Gustav Sundströms premiefond. Det delas ut av Rotaryklubben i Kisa och det är just pristagarnas ideella arbete under många år som ligger till grund.

Rotarys president Katla Kindestam-Nilsson tillsammans med pristagarna Laila och Börje Carlsson.

Rotarys president Katla Kindestam-Nilsson tillsammans med pristagarna Laila och Börje Carlsson.

Foto: Privat

Kisa2020-02-27 20:00

Varje år delar Rotaryklubben i Kisa ut 5 000 kronor som går till en eller flera personer som den anser göra ett gott arbete i Rotarys anda. Pengarna tas från Gustav Sundströms premiefond och prissumman är alltid densamma.

I år föll valet av pristagare på Laila och Börje Carlsson från Horn och det var deras ideella engagemang under många år som motiverade valet av vinnare.

– Vi blev väldigt glada och det är roligt att bli uppmärksammade för det vi gör, säger Laila Carlsson.

Både Laila och Börje Carlsson blev lite snopna när de fick veta att det skulle få priset. I samband med Rotaryklubbens veckomöte under tisdagskvällen var pristagarna speciellt inbjudna för att närvara vid en mindre ceremoni där de mottog en prischeck.

– Vi har hållit på så många år och förhoppningsvis har vårt arbete gett någonting tillbaka till de boende i Horn, säger Laila Carlsson.

Genom åren har de varit engagerade i föreningar såsom scouterna. Varje år är de även med och anordnar Horns luciatåg i kyrkan. Men framför allt är det på Går'n i Horn som mycket av de ideella ansträngningarna har gjorts. Där är Börje och Laila Carlsson bland annat aktiva för att hålla lokalens biosalong levande.

– De har varit engagerade så länge och verkligen satt Horn på kartan, säger Rotaryklubbens Pär Kronström.

För prispengarna har Laila och Börje Carlsson tänkt göra en resa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!