Kulturskolan anordnar julkonsert

I nästa vecka kommer Kulturskolan i Kinda att anordna en julkonsert. Där kommer det att framföras både julmusik och moderna poplåtar.

I förra veckan träffades några av banden för att repetera i Hackelhallen i Rimforsa.

I förra veckan träffades några av banden för att repetera i Hackelhallen i Rimforsa.

Foto: Max Elofsson

Kinda kommun2019-12-05 10:00

– Det kommer att vara blandat, men jag kan utlova några jullåtar i alla fall, säger Mathias Engå, kulturskolechef i Kinda.

Totalt kommer det att vara ett 80-tal barn som spelar instrument eller sjunger inom Kulturskolan i Kinda, som deltar i konserten. Den kommer att arrangeras på måndag i Godtemplargården i Rimforsa och inför har de ägnat mycket tid åt att repetera.

I de olika banden spelas instrument såsom flöjt, saxofon, trummor och mycket mer. Även stilarna på låtarna som de ska framföra kommer att skilja sig åt. Mathias Engå drar exempel där de rör sig inom folkmusik, populärmusik och givetvis jullåtar.

Rasmus Gredeskog spelar trummor i bandet Razz & Co och har varit med i Kulturskolans musikensemble i cirka fyra år. Han tycker att det ska bli roligt att få vara med på julkonserten och hoppas att det blir lyckat.

– Jag hoppas att det kommer bli kul. Om julmusiken och de andra låtarna passar ihop så tror jag att det kommer bli bra, säger han.

– Jag har jättestora förväntningar. Det blir som ett slags kvitto på hur långt vi har kommit vår undervisning med eleverna och det blir en festlig kväll där vi får visa upp oss inför publiken, säger Mathias Engå.

Nästa år firar Kulturskolan 50 år. Den 30 maj kommer de att anordna en jubileumskonsert där personer som har gått på Kulturskolan i Kinda och i dag arbetar med musik på ett eller annat sätt, kommer att återvända och medverka under konserten.

Det kommer att bli både julmusik och låtar som finns på dagens topplistor.
Det kommer att bli både julmusik och låtar som finns på dagens topplistor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!