Kindahus visade upp sina nya lägenheter

I helgen hade stiftelsen Kindahus visning av de nya parhusen på Drottninggatan och Floragatan i Kisa. Samtliga tolv lägenheter är sedan länge uthyrda.

Kindahus vd jan Skarin i köket

Kindahus vd jan Skarin i köket

Foto: Jan Skarin

KISA2018-12-04 22:00

– Intresset för lägenheterna har varit oerhört stort och de blev snart tingade. I sju av de åtta lägenheterna flyttar par in som sålt sina villor i Kinda. Det är bra då det frigör hus på villamarknaden och inflyttning till Kinda, säger Stiftelsen Kindahus vd Jan Skarin samtidigt som han visar runt i en av de toppmoderna lägenheterna.

Under sommaren 2014 rev Kindahus två hyreshus på Drottninggatan och ett på Floragatan och med det försvann ett 70-tal lägenheter. Fastigheterna hade stått tomma en längre tid och Kindahus menade att det blev för kostsamt att renovera lägenheterna. Kindahus styckade av området till villatomter, två år efter rivningen, för knappt 300 000 kronor styck, dock var intresset svalt. Istället beslutade bostadsbolaget att själva bygga och efter många turer fram och tillbaka påbörjade entreprenören byggnationen och den 2 maj i år fylldes första husgrunden med betong och sedan har det rullat på med en minst sagt rask takt.

– Den 17 december flyttar de sex första hyresgästerna in och två månader senare de två andra hyresgästerna. Det är tre respektive fyra månader tidigare är vad som var beräknat från början. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med byggarna, säger Jan Skarin.

Samtliga lägenheter är trerummare på 75 kvadratmeter. Lägg därtill ett garage på 36 kvadratmeter och ett inglasat uterum. Hyran ligger på 9 019 kronor. Total investering för de fyra parhusen är 26 miljoner kronor.

Tack vare ett investeringsstöd från länsstyrelsen blev hyran 200 kronor billigare per lägenhet.

– Skulle motsvarande lägenhet ligga i Linköping vore hyran nära 2 000 kronor dyrare, säger Jan Skarin.

Det var många som besökte husvisningen under lördagen.

– Vi fick ytterligare ett tiotal som är intresserade av liknande lägenheter, säger Jan Skarin.

Kindahus väntar nu på att få starttecken från kommunen om att få bygga ett tvåvåningshus med åtta lägenheter på Högabacksvägen i Rimforsa.

– Vi började den processen i maj förra året och hoppas på att vi snart kommer till skott. Blir det inte så kommer vi att bygga om hyreshuset på Floragatan 1 i Kisa, säger Jan Skarin.

Nu är det inflyttningsklart på Drottninggatan i Kisa
Nu är det inflyttningsklart på Drottninggatan i Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!