Hon är både ordförande och heltidsstudent

Det är mycket på gång för Friluftsfrämjandet i Kinda. I veckan blev det klart att Karin Gustafsson fortsätter som ordförande och hon har planer för fortsättningen.

Karin Gustafsson välkomnar in till Friluftsfrämjandets lokal i Rimforsa.

Karin Gustafsson välkomnar in till Friluftsfrämjandets lokal i Rimforsa.

Foto: Max Elofsson

Rimforsa2020-02-15 12:00

När Karin Gustafsson kom in och ville börja engagera sig i Friluftsfrämjandet i Kinda var föreningen knappt existerande och de hade endast åtta registrerade medlemmar. Då var det 2011 och nu nio år senare har hennes engagemang bidragit till att föreningen har vuxit.

– Nu är vi 319 medlemmar, så vi har vuxit rejält sedan dess. Det är såklart jätteroligt att så många vill vara med och ser nyttan med det, säger Karin Gustafsson.

Direkt när hon kom med blev hon vald till ordförande, och i onsdags valdes hon om på nytt. Utöver att vara engagerad i Friluftsfrämjandet läser hon också heltid på universitetet i Norrköping, men att kombinera det ser inte som något problem, utan snarare en tillgång.

– Även om det är heltidsstudier så har jag ganska mycket tid på dagarna som jag kan ägna åt föreningen. Det känns som att den här kombinationen är lättare än om jag hade haft ett heltidsjobb, säger hon.

Under våren och sommaren har de många planer på aktiviteter. I somras skaffade de även en ny lokal i Rimforsa. En centralt belägen lokal där de bland annat har sina möten och även barngrupperna ses där för att göra inomhusaktiviteter. Tidigare hade de ingen lokal alls, utan samlades i Karin Gustafssons bostads källare.

– Det blev rätt trångt. Det är inte helt gratis att ha den här lokalen, men vi känner att vi måste våga lite för att vinna också. Vi tror att vi kan få det att gå runt med lite ekonomisk hjälp också, säger hon.

2011 kom hon in som ordförande och har fått Friluftsfrämjandet till att bli en mer aktiv förening.
2011 kom hon in som ordförande och har fått Friluftsfrämjandet till att bli en mer aktiv förening.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!