Här ses gubbarna för att yoga tillsammans

Under hösten har en ny yogagrupp startats där män i alla åldrar deltar för att öva upp kroppen. Det är Helena Berg som instruerar.

De inleder lätt med att värma upp fötterna.

De inleder lätt med att värma upp fötterna.

Foto: Max Elofsson

Kisa2019-11-16 17:00

– Responsen har varit större än vad jag hade förväntat mig. Det är jättekul att se, säger Helena Berg.

Hon har arbetat som yogalärare i snart fem år. Under hösten håller hon i yogapass för män som vill må bättre i kroppen. De håller till i gymnastiksalen som tidigare tillhörde Stjärneboskolan i Kisa och intresset under inledningen har varit stort.

De ses en gång i veckan och vid varje tillfälle kommer mellan tio och 20 personer för att delta. Helena Berg säger att terminen pågår året ut men att det inte är något slutdatum fastställt, utan hoppas att det kan fortsätta in på nästa år också.

I och med att målgruppen är män har hon valt att kalla konceptet för Gubbyoga. Främst utför de yogastilen restorative yoga som innebär att man bygger upp kroppar som oftast är lite starkare.

– Restorative yoga är bra för rörligheten och därför använder vi oss mest av det. Överlag tycker jag att yoga är ett fantastiskt redskap, säger Helena Berg.

En av männen som deltar och även varit med och startat Gubbyoga ihop med Helena Berg, är Claes-Göran Blixt och han tycker yogan hjälper honom att må bättre i kroppen.

– Jag tror att alla vi som är här är överens om att det behövs och är bra för kroppen. Det har hjälpt att vi alla börjar på samma nivå och gör det tillsammans, säger han.

Gubbyoga är nytt för hösten i Kisa och om två veckor kommer de att flytta in i en ny lokal som Helena Berg kommer att hyra av Allert Järn & Bygg. 

Helena Berg har arbetat som yogainstruktör i snart fem år.
Helena Berg har arbetat som yogainstruktör i snart fem år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!