Från källaren hemma till 300 kvadratmeter

Det började i Tidersrum, hemma i källaren, som en sysselsättning vid sidan av. Nu, nio år senare, har Annelie Wilén flyttat in i det tidigare Allhamragymnasiet med sitt postorderföretag Nellispresenter.

För nio år sedan startade Annelie Wilén sitt postorderföretag Nellispresenter. Nu har hon, tillsammans med maken Emil, flyttat företaget från Tidersrum till Kisa.

För nio år sedan startade Annelie Wilén sitt postorderföretag Nellispresenter. Nu har hon, tillsammans med maken Emil, flyttat företaget från Tidersrum till Kisa.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2019-09-24 08:00

– Det känns häftigt att jag har byggt upp det här företaget från scratch. Det var en grej som jag startade för att kunna släppa jobbet när jag kom hem. Nu är det här det enda jag gör, till 100 procent, berättar egenföretagaren när vi träffar henne, och maken Emil Wilén, i den nya och cirka 300 kvadratmeter stora lokalen på Kalmarvägen i Kisa. 

Innanför den blåvita fasaden har paret, under den senaste månaden, gjort sig hemmastadda med sitt företag. 

Efter nio år av ständig tillväxt var företagarna så pass trångbodda att de helt enkelt blev tvungna att hitta nya lokaler. 

– Till slut växte vi in i både källaren, övervåningen och garaget hemma. Först var vi inne på att bygga en ny lagerlokal i Tidersrum, men sedan började vi att titta på andra alternativ. När vi hittade den här lokalen var vi ganska desperata, vi behövde verkligen mer plats inför julruschen.

För två år sedan byttes företagsform från enskild firma till aktiebolag och i dag ligger omsättningen på omkring fem miljoner kronor. Nu skickas leveranser med lastbilar alla vardagar i veckan, så var inte läget i inledningsfasen. 

– När verksamheten var så liten kom det ju inga lastbilar och hämtade paket ute i Tidersrum, utan vi fick åka och lämna in dem på mackar och mataffärer i Kisa. Till sist blev de nog ganska trötta på oss när de märkte att paketen bara blev fler och fler.

Trots de nya lokalerna finns inga planer på att starta en fysisk butik, utan fullt fokus ligger fortfarande på hemsidorna Muminboden.se och Nellispresenter.se. Utbudet består av olika presentartiklar som, vid önskemål, kan slås in i paket och skickas direkt till mottagaren med en hälsning.

– Jag upplever att konkurrensen inom näthandeln är stor, och den blir bara större och större. Många postorderföretag kör med fri frakt och retur, men jag förstår inte riktigt var de hittar lönsamheten. 

– Än så länge går det för mig ändå, och jag tror att det beror på att kunderna gillar servicen och de snabba leveranserna.

Med större lokaler ser hon nu flera möjligheter till att få företaget att växa. Målet är att även maken Emil Wilén ska kunna ägna sig åt företaget till 100 procent i framtiden. 

– Jag trodde aldrig att företaget skulle bli så här stort och jag är nöjd om det fortsätter så här, men givetvis är målet att kunna göra det här tillsammans. 

"Jag trodde aldrig att företaget skulle bli så här stort", säger företagaren Annelie Wilén som driver webbutikerna Muminboden och Nellispresenter.
"Jag trodde aldrig att företaget skulle bli så här stort", säger företagaren Annelie Wilén som driver webbutikerna Muminboden och Nellispresenter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!