Flyttrockaden kanske inte blir av

Nej, det blir inget beslut om den omfattande flyttrockaden i Kisa vid nästa kommunfullmäktige. Nu ska Kinda kommun istället ta ett omtag i frågan och göra en djupare analys.

Kinda kommun tar nu ett omtag och gör en djupare analys av den planerade flyttrockaden i Kisa.

Kinda kommun tar nu ett omtag och gör en djupare analys av den planerade flyttrockaden i Kisa.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Kinda kommun2019-12-04 12:00

– Vi kan väl konstatera att det underlag som presenterades den första gången vi fattade beslut inte var färdigt. Det var bristfälligt och innehöll en hel del luckor. Bland annat hade man inte förhandlat och diskuterat med fastighetsbolaget Regenten, förklarar oppositionsrådet och kommunstyrelseledamoten Christer Segerstéen (M).

Det var i slutet av oktober som kommunstyrelsen i Kinda presenterade sina planer för en omfattande flyttkarusell. Då var alla inblandade förvaltningar överens om att förslaget där bland annat Kinda lärcentrum flyttas från Storgatan till Kindagård var det bästa alternativet. Nu, som en följd av att ärendet återremitterades vid kommunfullmäktige i november, har den tillförordnade kommunchefen Mattias Nilsson fått i uppdrag att ta fram nya, mer djupgående, beslutsunderlag. 

– Vi räknar med att arbetet ska vara klart i slutet av det första kvartalet 2020 och att man avrapporterar vid kommunstyrelsens samtliga sammanträden under processens gång, berättar kommunstyrelsens ordförande Conny Forsberg (S) och fortsätter: 

– För oss politiker handlar det inte bara om kronor och ören. Vi behöver till exempel veta vad Stiftelsen Kindahus för incitament och vad de har att säga i den här frågan. Vi måste föra en dialog med berörda parter. 

Varför reagerade ni inte över detta vid det första beslutstillfället? 

– Det är svårt för oss politiker att reagera över någonting när vi inte har detaljkunskaperna. När vi fick signaler om att allt inte riktigt stämde granskade vi det hela lite noggrannare och tog ett steg tillbaka, svarar kommunstyrelsens vice ordförande Lars Karlsson (L) och fortsätter: 

– Det kan man se på flera olika sätt, men jag tycker att det visar på ett mod och att vi vågar ta ansvar.

Enligt Conny Forsberg är ett möte nu inplanerat tillsammans med representanter från fastighetsbolaget Regenten, något som delägaren Jan-Olof Andersson kan bekräfta. 

– Jag blev faktiskt uppringd i dag (läs tisdag) om ett möte i nästa vecka där vi ska inleda en dialog och ta frågeställningen framåt. Vi ser givetvis positivt på att man nu gör en fördjupad analys, säger han och avslutar: 

– Vi har försökt att framföra det här om en dialog vid ett flertal olika tillfällen, så vi tycker givetvis att det är synd att det inte skett tidigare, men nu får vi se hur det artar sig.

"Kan konstatera att beslutsunderlaget inte var färdigt", säger oppositionsrådet Christer Segerstéen (M) om anledningen till omtaget.
"Kan konstatera att beslutsunderlaget inte var färdigt", säger oppositionsrådet Christer Segerstéen (M) om anledningen till omtaget.
Karta: Regenten Fastighets AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!