Elin sjöng countrypop i Österbymo

Elin Bemark spelar nunnan Maria i sedan länge utsålda musikalen Sound of Music i Ydre Kulturcentrum i Österbymo. I veckan la hon nunnerollen åt sidan och istället bjöd på en konsert i popcountryns anda inför ett 75-tal personer på läktaren i Kulturcentrum.

Elin Bemark bjöd på flera egna låtar

Elin Bemark bjöd på flera egna låtar

Foto: Lars-Göran Bexell

ÖSTERBYMO2018-11-16 15:00

Elin Bemark har stått på samma scen som Jill Johnsson, Orup, Lena Philipsson, Peter Jöback, Måns Zelmerlöw och Petra Marklund för att nämna några. Hon har turnerat tillsammans med Doug Seeger och tävlat i tv-programmet Doobidoo med Patrik Isacsson vid sin sida. I höst har Elin haft huvudrollen som nunnan Maria i musikalen Sound of Music i Ydre kulturcentrum i Österbymo, en musikal som sedan länge är slutsåld. I torsdags kväll fanns hon på plats i Kulturcentrum där hon gav en konsert med popcountrylåtar och gamla countryklassiker.

Elin Bemark är född och uppväxt i Vejbystrand, utanför Ängelholm i Skåne.

– Sång och musik har alltid varit en stor del i mitt liv. Mina föräldrar sjöng och likaså en syster. När jag var i tonåren sjöng jag mycket solo i kyrkan under gudstjänster. Min sång berörde många när jag sjöng med gospelkören. Det var häftigt.

Efter grundskolan valde Elin att gå humanistisk linje på gymnasiet.

– Ja, det blev inte estetisk linje. Jag ville ha ett ben till att stå på.

Efter avslutad gymnasieskola gick Elin ett år på musik- och showlinjen på Bjärnum folkhögskola.

– Efter det följde tre års musikalartistutbildning på balettakademin i Göteborg. Sedan dess har jag jobbat med musikaler, shower och egna sångkonserter. Jag har ingått i ensemblen på Wallmans salonger, ja och mycket annat. Det är ett flängigt yrke, man reser mycket, säger Elin Bemark.

Hon har bott i Malmö, Göteborg och sedan 2006 i Stockholm. Elin och hennes sambo Johan Siberg fick en dotter, Alma, för sex månader sedan.

– Det var lite speciellt att ha Alma i magen när vi i vintras repeterade till Sound of Music.

För två år sedan satt Elin i publiken när Kulturcentrum i Österbymo spelade upp musikalen Annie.

– Det var mina kompisar Ashkan Ghods och Karin Mårtensson som var regissör respektive koreograf för föreställningen. Jag sa till dom att sätter de upp en ny musikal vill jag gärna vara med och på den vägen blev det, säger Elin Bermark.

I januari i år började repetitionerna för musikalen Sound of Music som har gått för fulla hus. Tolv föreställningar återstår och de är slutsålda sedan länge.

I torsdagskvällens konsert bjöd Elin på flera egna låtar från sin senaste skiva som exempelvis titellåten "Unbreakable" och "Stay". I bandet ingick Johan Siberg, piano, Lars Olsson, slagverk och Niclas Thelin, gitarr samt körtjejen Amanda Fjordmark från Ydre.

Elin Bemark med sitt band gav en drygt timmes konsert i Kulturcentrum i Österbymo
Elin Bemark med sitt band gav en drygt timmes konsert i Kulturcentrum i Österbymo
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!