Döms för våldtäkt mot barn

En man har i Linköpings tingsrätt dömts till fängelse i ett år för bland annat våldtäkt mot barn. Brotten har skett förra året i Kinda kommun.

En man i 20-årsåldern har dömts till fängelse för bland annat våldtäkt mot barn

En man i 20-årsåldern har dömts till fängelse för bland annat våldtäkt mot barn

Foto: Lars-Göran Bexell

KINDA2018-12-12 22:00

Mannen, som är i 20-årsåldern, har i Linköpings tingsrätt dömts till ett års fängelse för flera brott, nämligen våldtäkt mot barn, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. Han ska även betala 125 000 kronor i skadestånd till offret. Övergreppen ska enligt åtalet begåtts på en ort i Kinda kommun under sommaren 2017. Enligt åtalet ska mannen ha förgripit sig på en flicka, som var under 15 år och som han inte kände sedan tidigare, vid två tillfällen. Vid båda tillfällena ska övergreppen ha skett i mannens trädgård och i hans bostad. Mannen anhölls den 16 augusti förra året men släpptes sedan på fri fot två dagar senare.

De övriga punkterna vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik, gjorde sig mannen skyldig till den fjärde augusti förra året. Då ska mannen ha kommit åkande på en moped och vid tillfället brustit i uppmärksamhet och kört förbi en tillfällig skyltning om förbud mot trafik och mot en avspärrning kring ett festområde på en ort i kommunen. Mannen körde rakt in i avspärrningen och mopeden träffade en kvinna som skadades. Tingsrätten skriver i domen att de gärningar som mannen dömts för har ett straffvärde på drygt två år men med beaktande av mannens ålder samt den långa tid som gått innan åtal och dom ska straffet fastställas till ett års fängelse. Mannen ska dessutom betala 125 000 kronor i skadestånd till flickan samt 800 kronor till brottsofferfonden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om