"Det finns många timmar på ett dygn"

Han har en hundraprocentig anställning, driver eget bolag, är deltidsbrandman och kommunrevisor. Möt den 44-åriga Kisaentreprenören Magnus Edgar.

"Jag brinner för att få någonting gjort", säger Magnus Edgar som, vid sidan av sin heltidsanställning på Lottendals Industriservice, driver ett eget bolag.

"Jag brinner för att få någonting gjort", säger Magnus Edgar som, vid sidan av sin heltidsanställning på Lottendals Industriservice, driver ett eget bolag.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2019-11-04 16:00

– Jag brinner helt enkelt för att få någonting gjort, det är en tillfredsställelse. Folk har varnat mig för väggen men jag tror inte att det är någon fara så länge man tycker att det är roligt. Det är min teori, berättar egenföretagaren.

Med hörselkåporna på tar han emot oss vid Millingetorps gamla kraftstation några kilometer utanför Kisa. I maj tidigare i år köpte han nämligen fastigheten för 600 000 kronor och har sedan dess, på kvällar och helger, arbetat för att iordningsställa en alldeles egen verkstadslokal. För fyra år sedan startade han en enskild firma, i dag driver han bolaget Edgars Industriservice. Samtidigt har han behållit sin anställning hos Robert Andersson och Lottendals Industriservice. 

– Det var faktiskt Robert som rådde mig att starta en liten verksamhet vid sidan av. Det fanns ett behov, lokala entreprenörer i Kisa ville ha min hjälp, och då var det enklast att jag startade ett eget företag, förklarar Edgar. 

Finns det inte en risk att du konkurrerar med din arbetsgivare? 

– Nej då. Där arbetar vi med precisionsvattenskärning och enstycksproduktion. I mitt eget bolag handlar det mer om reperationer, svetsning och snart även blästring, så det har inte med varandra att göra. 

Sedan starten för fyra år sedan har hans företag sakta men säkert vuxit och omsätter i dag omkring 400 000 kronor. Kundunderlaget består till stora delar av de större industrierna i trakten, bland annat BTT Plåt AB, Kindasågen och Sofidel Sweden AB. På senare tid har även efterfrågan från privatpersoner ökat när det kommer till svetsning med aluminium.

– Tanken är absolut att växa ytterligare, men man vet aldrig vad framtiden har att utvisa. Jag trivs enormt bra vid Lottendal fortfarande och jag ser det som en fördel att ha flera ben att stå på, förklarar Edgar och fortsätter: 

– Just nu behöver jag egentligen inte ta ut någon lön i företaget, så jag kan satsa allt på att bygga upp min verksamhet. Det är inte omöjligt att jag kommer att göra det i framtiden, men det är heller ingen plan som jag har i dagsläget. 

Hur länge kommer du orka att arbeta i det här tempot? 

– Det går många år till tror jag, som det känns nu kommer jag aldrig att tröttna. Det finns många timmar på ett dygn och jag har en förstående familj. Det är helt avgörande för mig, avslutar svetsaren.

Tidigare i år köpte egenföretagaren Magnus Edgar Millingetorps gamla kraftstation. Här har hans företag Edgars Industriservice sin bas.
Tidigare i år köpte egenföretagaren Magnus Edgar Millingetorps gamla kraftstation. Här har hans företag Edgars Industriservice sin bas.
Karta: Millingetorp
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!