Deras butik blir först ut

Just nu byggs det om för fullt hos Coop i Kisa. I de nuvarande lokalerna flyttade Konsum in i maj 1978, nu 40 år senare fräschas butiken upp med råge.

Victoria Stridh och Anna Johansson fyller på med glass i nya frysdiskarna

Victoria Stridh och Anna Johansson fyller på med glass i nya frysdiskarna

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2018-11-16 18:00

– Det kommer att bli en betydligt ljusare och rymligare lokal, säger Anna Johansson, som började jobba på Coop i Kisa för tre år sedan. Sedan april i år är hon franchisetagare till butiken.

I september 2015 meddelade Coop att deras butiker skulle samlas under varumärkena Lilla Coop, Coop och Stora Coop, vilket i sin tur innebar att namnet Konsum skulle fasas ut över tid. I samma veva beslutades om att lägga ner de butiker som gick med förlust, exempelvis las Coop i Skänninge och på Tornby-området i Linköping ner. De butiker som gick bra skulle det satsas på och en av dessa är Coop i Kisa som nu får en riktigt stor upprustning och som blir en butik för framtiden.

– Vi har under en längre tid haft problem med vår pantmaskin. Nu har vi fått en helt ny som står i ett avskilt rum och som även tar emot glasflaskor, säger Anna Johansson.

Något som blir helt nytt för Kisa är självscanning/självbetalning.

– Det innebär att vi kommer att ha två kassor med personal och tre kassor för självbetjäning. Förbutiken, där det kommer att bli en ny disk, behåller sin kassa, säger Anna Johansson.

Totalt förfogar Coop i Kisa över cirka 1 600 kvadratmeter stora ytor, där 1 100 kvadratmeter är butiksyta och övrig yta är lager och personalutrymmen. Totalt har Coop i Kisa 15 anställda.

Det blir även ommöbleringar av varuhyllor och nya frysdiskar finns redan på plats.

Torsdag den 13 december ska allt vara klart, då blir det invigning.

Anna Johansson vid pantmaskinen som nu har fått ett eget rum
Anna Johansson vid pantmaskinen som nu har fått ett eget rum
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om