De återanvänder tidigare spelad musikal

Tredjeklassarna på Bäckskolan ger musikalen Fia med knuff som är skriven av Jakob Skarrie.

Roland Sundin spelar piano och Anders Broo Larsson spelar trombon.

Roland Sundin spelar piano och Anders Broo Larsson spelar trombon.

Foto: Max Elofsson

Kisa2019-11-15 13:30

Sedan 2010 har en musikal årligen satts upp i Kisa av elever som går i trean på Bäckskolan. Under hösten har repetitioner pågått i kyrkans församlingssal i Kisa och det är även där som de kommer att spela 19-20 november. En gång för anhöriga och en gång för samtliga elever på Bäckskolan.

Musikalen som de har valt heter Fia med knuff och det här är första gången som de återanvänder en redan tidigare spelad musikal. De elever som gick i tredje klass 2011 spelade samma musikal då.

Den är skriven av Jakob Skarrie och har ett underliggande tema om att människor får vara olika och att man inte behöver vara osams för det.

Projektet är ett samarrangemang mellan skolan och Svenska kyrkan där kyrkomusikerna Anders Broo Larsson och Roland Sundin kommer att spela piano och trombon. Dessutom kommer de att få ytterligare förstärkning till speltillfällena i nästa vecka då Martin Eugén och Joakim Gustavsson kommer att medverka.

– Vi hoppas att det blir en lyckad föreställning, vi har ägnat mycket tid för att öva in sång och repliker, säger Roland Sundin.

Totalt kommer speltiden vara omkring 45 minuter. Det är positiva tillrop från eleverna där de flesta verka tycka att det här är ett roligt inslag i skolvardagen. I musikalen samlas båda klasserna och tillsammans blir det 48 barn som kommer att stå på scenen.

– Det gör nytta och för samman klasserna. Det för barnen samman mer som grupp och vi har bara hört positiva saker om projektet, säger Anders Broo Larsson.

Eleverna i trean på Bäckskolan har övat hela hösten och i nästa vecka kommer de att spela musikalen Fia med knuff.
Eleverna i trean på Bäckskolan har övat hela hösten och i nästa vecka kommer de att spela musikalen Fia med knuff.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!