Central placering ska ge nya jobb

Byggwång har lämnat Ryda för större lokaler i Rimforsa. Den mer centrala lokaliseringen kommer troligen också att innebära nyanställningar.

För Byggwång är det viktigt att använda hållbara material, exempelvis cellulosaisolering, som är bra för miljön.

För Byggwång är det viktigt att använda hållbara material, exempelvis cellulosaisolering, som är bra för miljön.

Foto: Max Elofsson

Rimforsa2019-11-07 08:00

Företaget startades av Gösta Wång och då gjordes diverse byggjobb runt om i Kinda. Hans vägar korsades med Henric Wiström 2010 när de tillsammans skulle hjälpas åt vid ett arbete i Ryda. Båda parterna tyckte att samarbetet fungerade bra och då kom Henric Wiström in i firman.

Gösta Wång hade vid den här tiden planer på att gå i pension och 2012 är det Henric Wiström som tar över firman helt och hållet. Då utgick allt arbete från Ryda utanför Björkfors, men sedan dess har firman expanderat och har i dag elva heltidsanställda.

Sedan 1 oktober håller de till i nya lokaler i Rimforsa. Alltihop började för ungefär ett år sedan då Henric Wiström ville att företaget skulle ha lokaler som är mer centralt beläget i Kinda och därmed bli mer synliga. Även att de flesta av de nybyggda husprojekten i Kinda har varit i Rimforsa har spelat roll. Närheten till Linköping är också en stor faktor.

Satsningen har inneburit ökade kostnader, men Henric Wiström tror att det är en nödvändig investering för framtiden genom att bli mer synliga.

– Vi märkte att det blev väldigt långa resor från Ryda var vi än skulle. Nu när vi ligger i Rimforsa har vi minskat tiden i bilarna mycket och det känns jättebra, säger Henric Wiström.

Från början fanns planer på att köpa en tomt för att bygga helt nya lokaler för företaget, men till slut föll valet på att köpa fastigheten som tidigare användes av JK Byggteknik. Dessutom är det klart att företaget kommer att växa och bli större när ett tillhörande hus ska byggas alldeles intill den nuvarande fastigheten.

I dagsläget används fastigheten för hela verksamheten, men när den nya byggnaden är klar ska den användas helt till byggverksamheten. Exempelvis kommer det att bli lager och maskinhall, medan den nuvarande endast blir kontor och plats för det administrativa arbetet.

I och med att Byggwång nu har bytt till större lokaler, har de utökat verksamheten med en kranbil och ett plåtslageri som redan fanns i lokalerna. Detta är tänkt ska bredda företagets kompetens. Förmodligen kommer de även att anställa mer personal.

I arbetet i att genomföra expansionen har en dialog förts med kommunen och även om Henric Wiström har skött det mesta på egen hand är han tacksam för kommunens stöttning.

– Jag tycker kontakten mellan oss har varit väldigt bra och de har verkligen försökt att hjälpa i största möjliga mån, säger han.

Plåtslagaren Jan Engdahl arbetar i verkstaden.
Plåtslagaren Jan Engdahl arbetar i verkstaden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!