Bröderna firar 40 år med maskiner

Under helgen firar Kisa Motorservice sitt 40-årsjubileum. Mats Johansson startade verksamheten och sedan brodern Håkan började arbeta med honom 1985 så har de stått upp för varandra i vått och torrt.

Bröderna Håkan och Mats Johansson driver Kisa Motorservice som startades 1979.

Bröderna Håkan och Mats Johansson driver Kisa Motorservice som startades 1979.

Foto: Max Elofsson

KISA2019-05-18 19:00

1979 var Mats Johansson med och startade upp Kisa Motorservice. Sedan dess har mycket hänt inom branschen och inte långt efteråt kom hans bror Håkan Johansson med i företaget. Nu firar de 40-årsjubileum.

– Det känns jättebra och roligt att vi har lyckats hålla ihop företaget så länge, säger Mats Johansson.

Att arbeta så tätt ihop med sin bror tycker de inte har inneburit några problem, snarare möjligheter. Det har varit ett samarbete som de tycker om och det har varit konstant sedan Håkan kom med i firman.

Under helgen firar Kisa Motorservice sitt jubileum i sin butik i Kisa och det är en och annan kund som gratulerar Mats och Håkan till jubileet.

– Det flesta som vi möter tycker det är roligt att vi har hållit igång och framför allt att vi har gjort det tillsammans, säger Mats Johansson.

Under alla dessa år som Mats och Håkan har jobbat ihop så har de märkt av utvecklingen av maskiner och produkter. Från början fanns det två modeller av gräsklippare och fyra motorsågar, men i dag finns det hur många olika modeller som helst.

I dag är Motorservice ett familjeföretag. Mats två söner Martin och Anders jobbar också i butiken. Dessutom sköter hustrun Ann ekonomin.

– Vi hjälper varandra i jobbet och det är roligt att det fungerar så bra, säger Mats Johansson.

Sedan hösten 2014 lämnade de sina lokaler i centrala Kisa för att flytta till nya, vilket har inneburit ett lyft för företaget.

I butiken sälj det mesta tillhörande skog och trädgård.
I butiken sälj det mesta tillhörande skog och trädgård.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!