Bilist avled efter tågolycka

En man i 35-årsåldern avled på lördagen efter att ha blivit påkörd av ett tåg på sträckan mellan Rimforsa och Kisa. Tågtrafiken kommer att vara avstängd fram till söndagen.

Foto: Per Svensson Borrud PellesPhoto

Kisa2019-01-19 09:59

SOS fick larmet om att en bilist blivit påkörd av tåget omkring klockan 9:20 på lördagsförmiddagen. Strax efter klockan 10 fördes den skadade till sjukhus med ambulans och senare meddelade polisen att den person som fördes med mycket allvarliga skador till sjukhus har avlidit av skadorna från olyckan. Anhöriga är underrättade.

Enligt den utredning polisen hittills gjort tyder det mesta på att det var ett södergående tåg som kolliderade med bilisten vid en obevakad järnvägsövergång. Den påkörda bilen släpades med tåget söderut cirka 300 meter där bilen ska bärgas av bärgare. Tåget har enligt polisen, inte spårat ur.

– Inledningsvis utreds händelsen som vållande till annans död men det finns i nuläget ingen misstänkt, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen.

– Bilen som också var utrustad med släp är tagen i beslag för en kriminalteknisk undersökning.

Det är nu helt stopp i tågtrafiken med Kustpilen mellan Hultsfred och Rimforsa. Trafikverket meddelade först att tågtrafiken på sträckan återupptas tidigast klockan 14:00. På eftermiddagen meddelades dock att tågen ställs in fram till söndagen.

"Tågtrafiken beräknas kunna gå enligt tidtabell under morgontrafiken 20/1", skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Bussar ersätter vissa avgångar på sträckan.

DCIM\101MEDIA\DJI_0647.JPG
DCIM\101MEDIA\DJI_0647.JPG
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om