Beskedet: Kaféet ska öppnas igen

I söndags eftermiddag var det premiär för träffpunkt Kindagård och succé var ordet. Runt 200 personer kom för att lyssna på sång, musik, kåseri samt fika. I januari öppnas caféet igen.

Lina Edgar underhöll

Lina Edgar underhöll

Foto: Privat

KISA2018-11-19 15:15

– Ja, så är det. Vi är helt överens i nya majoriteten (S, C, L och LPo) om att Kindagårds café ska öppnas igen i januari nästa år. Det som återstår är hur omfattningen av öppethållandet ska vara och vilka och hur man ska jobba i kaféet. En lösning är att dels LSS-gänget från Bergdala är med, likaså AMI och kanske även föreningslivet, säger Lars Karlsson, liberalerna starke man i Kinda.

Det var i våras som politikerna tog beslut om att säga upp hyresavtalet för lokalerna på Kindagård med Kindahus för att spara 200 000 kronor. Protesterna blev stora och i somras öppnades matsalsserveringen igen och ett nytt hyresavtal på 180 000 kronor skrevs under. Kaféet förblev dock stängt och protesterna blev allt mer högljudda. I söndags eftermiddag bjöd ett gäng entusiaster med Kinda-profilen Matte Leignell i spetsen in till Träffpunkt Kindagård. Syftet och målet med Träffpunkt Kindagård är att det ska vara en träffpunkt för både unga och gamla med fika och underhållning.

– Det blev en stor succé och det var tjo och tjim under två timmar, säger Erik Björklund.

Det var fullt med folk överallt.

– Det måste ha varit runt två hundra personer. Det var fullt med folk i både matsalen, caféet och i sidoutrymmen. LSS-gänget och handledare Lena Schelander serverade bullar, kaffe och saft och Matte och Helena Liegnell och Lina Edgar underhöll med sång och musik. Gerda Antti bjöd på kåserier, säger Erik Björklund.

Den 16 december är det dags igen för Träffpunkt Kindagård.

Gerda Antti, Matte Liegnell och Lena Schelander bjöd in till Träffpunkt Kindagård
Gerda Antti, Matte Liegnell och Lena Schelander bjöd in till Träffpunkt Kindagård
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om