Barn får tidig kontakt med idrotten

För att uppmuntra barn till rörelse och idrott anordnade Rimforsa IF en dag för att prova på innebandy och fotboll. "Det gynnar inte bara oss utan hela folkhälsan i samhället", säger Tobias Lundh.

Under fredagen fylldes Hackelhallen med barn från Rimforsa för att testa både fotboll och innebandy.

Under fredagen fylldes Hackelhallen med barn från Rimforsa för att testa både fotboll och innebandy.

Foto: Max Elofsson

Rimforsa2020-02-22 07:00

– Vi vill väcka intresse för den verksamhet som vi har. Det tror jag är viktigt och det är alltid bra med motion, säger Tobias Lundh från RIF:s innebandysektion.

Tobias Lundh är initiativtagare till prova på-dagen och han själv är spelare och ledare inom föreningens verksamheter. Han ser att idrotten i dag har en stor konkurrent om barnens intresse, och det är tv-spelen och skärmarna. Att uppmuntra barnen till mer rörlig aktivitet i tidig ålder, tror han att alla kan tjäna på.

– Det gynnar inte bara oss utan hela folkhälsan i samhället. När barnen har lov är det lätt att de sitter inne vid tv-spelet i stället och jag tror att det här är rätt väg att gå. Genom att bygga upp något när man är yngre behövs för att kunna må bra när man blir äldre, säger Tobias Lundh.

Barnen som deltog under fredagens sportlovsaktivitet i Hackelhallen är födda 2014. Totalt var det 13 barn som deltog. Även under jullovet för några veckor sedan anordnade RIF en liknande prova på-aktivitet och då deltog 20 barn. Det är ett gensvar som Tobias Lundh tycker är positivt och känner sig nöjd med.

Nu när prova på-dagen har arrangerats två gånger ser Tobias Lundh gärna att det skulle kunna bli av lite mer kontinuerligt.

– Det skulle vara bra om vi anordnade det här lite mer regelbundet så kommer både barn och vuxna se nyttan med det allt tidigare, säger han.

Initiativtagare Tobias Lundh ser positivt på att barnen får känna på att idrotta.
Initiativtagare Tobias Lundh ser positivt på att barnen får känna på att idrotta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!