"Vi har ett stort samhällsansvar"

I våras flyttade Kinda Brukshundklubb sin verksamhet från sina gamla lokaler till Föllingsö och Brostugan utanför Kisa. Här har de större möjligheter till aktiviteter och träning för hundarna. I lördags hade de öppet hus för att visa upp sin nyupprustade verksamhet.

Ordföranden Erik Berg visade upp när hans schäfer Peak sökte efter föremål på en yta av 50 gånger 50 meter.

Ordföranden Erik Berg visade upp när hans schäfer Peak sökte efter föremål på en yta av 50 gånger 50 meter.

Foto:

Kinda2013-08-05 06:55


Föreningens uppgift är att utbilda hundägare och göra ekipagen redo för samhället. Vissa hundägare väljer att delta i tävlingar med sin hund, men merparten i Kinda Brukshundklubb tränar för att få hunden att lyda eller bara för att njuta av det sociala umgänget. Klubben förser även polis och försvar med mentalt stabila hundar som kan användas i tjänst.
- Vi har ett stort samhällsansvar. Vi ser till så att hundarna blir accepterade i samhället. Det är viktigt att alla hundägare känner till hundvett så att vi har ett fungerade samhälle, säger ordföranden Erik Berg.

"Större möjligheter"
Kinda Brukshundklubb lämnade sina lokaler vid Kisa IP bakom sig för att ta sig an Brostugan i Föllingsö. Här har de nya banor och hinder där hundarna kan träna, de har också stora öppna ytor där hundarna kan umgås och springa fritt. I lördags hade de öppet hus för att visa upp det nya området dit de cirka 80 medlemmarna i föreningen alltid kan komma med sin hund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!