Verksamheten utreds: "Vi ser över åtgärdsförslag"

Familjen Bergbom är inte de första som har visat sitt missnöje mot Kinda kommuns funktionsstöd. "Vi genomför en kartläggning", berättar förvaltningschef Ida Björkman.

Vård- och omsorgsförvaltningens chef Ida Björkman berättar att en kartläggning av funktionsstödet just nu pågår.

Vård- och omsorgsförvaltningens chef Ida Björkman berättar att en kartläggning av funktionsstödet just nu pågår.

Foto: Dennis Petersson

Kinda2021-08-28 22:24

Under det senaste året har vi skrivit om Kasper Notklev som blev av med sin dagliga verksamhet i Linköping samt Anna Gustafsson och Rikard Lind som har kämpat för att få behålla sina kontaktpersoner. Dessutom gjorde kommunen en lex sarah-anmälan, som rör funktionsstöd, under förra våren. På uppdrag av politiken genomförs nu en kartläggning och en översyn av verksamheten.

– Arbetet har påbörjats och målet är att nämnden ska delges resultatet av utredningen under hösten. Kartläggningen är tänkt att fånga upp många delar av verksamhetsområdet, egentligen alla våra insatser, och belysa hur vi arbetar inom daglig verksamhet, med personlig assistans, på våra gruppbostäder och så vidare, förklarar vård- och omsorgsförvaltningens chef Ida Björkman och fortsätter:

– Vi har också ett uppdrag att göra en omvärlds- och framtidsanalys och det nästan viktigaste av allt är att se över åtgärdsförslag. Alltså var behöver vi arbeta med kvalitetshöjande insatser.

Har ni redan identifierat brister?

– Jag kan inte ge dig någon sådan bild i dag och vill inte föregå utredningens slutsatser, svarar Björkman.

Har ni också noterat ett missnöje hos den här gruppen kommuninvånare?

– Vi har tagit del av tankar, synpunkter och klagomål vilket är en viktig del i vårt systematiska förbättringsarbete. Bland annat har vi identifierat ett behov av en fördjupad samverkan med intresseorganisationer och föreningar. I Kinda handlar det främst om FUB.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!