Trotjänare lämnade Horns vägförening

I veckan hade Horns vägförening årsmöte. En av föreningens trotjänare lämnade efter 23 år som skött arbetet bland annat med gräs- och häckklipping.

Kennet Johansson tar över efter Bertil Svensson. Foto: Lars-Göran Bexell

Kennet Johansson tar över efter Bertil Svensson. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2017-03-25 07:00

– Det kändes att det var dags att varva ner nu men jag släpper inte planteringen och blomlådorna. Vägföreningen har varit en bra arbetsgivare, jag har fått bestämt själv, sa Bertil Svensson när han avtackades på Horn vägföreningens årsmöte i tisdags kväll på Stångågården i Horn.

Nu kommer Kennet Johansson att ta över efter Bertil.

Vägföreningens stora arbete förra året var när vägen i "Jämmerdalen" genomgick en stor upprustning. Den 200 meter långa sträckan från Gamla Hycklingevägen 35 fram till Åshorva vägskäl invigdes på nytt den 21 oktober förra året. total kostnad för hela projektet landande på 810 000 kronor där Trafikverket bidrog med 320 000 kronor, Kinda kommun med 300 000 kronor vägföreningen själva med 190 000 kronor.

Under året gjordes även en inventering av vägarna i samhället och den visade att det finns en hel del behov av ny asfalt på en del sträckor.

Stig Dalesjö omvaldes som vägföreningen ordförande. Omval blev det även på ledamoten Lars-Erik Gustavsson och nyval på ledamoten Mikael Torstensson. Övriga ledamöter är kassör Robert Sanden och sekreterare Roland Svensson. Frank Roshamn omvaldes som styrelseersättare och nyval blev det på Björn Jönsson.

Avgick ur styrelsen gjorde Tomas Karlsson och ersättaren Göran Bohlin som avtackades av ordförande Stig Dalesjö.

Den 21 oktober förra året invigdes vägsträckan i "Jämmerdalen". Foto: Lars-Göran Bexell
Den 21 oktober förra året invigdes vägsträckan i "Jämmerdalen". Foto: Lars-Göran Bexell
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!