Rimforsa fylls med liv och rörelse

Först intar den årliga marknaden ortens gator, sedan strömmar musiken ur högtalarna på Promenadfestivalen. Lördagen lär bli en händelserik dag i Rimforsa, en dag som lockar mängder av hemvändare. "Det livar verkligen upp samhället", säger eldsjälen Tomas Eskilsson.

Tomas Eskilsson, trea från vänster, fick hjälp med förberedelserna av Arvid Pantzar, Christian Eriksson och John Grönqvist

Tomas Eskilsson, trea från vänster, fick hjälp med förberedelserna av Arvid Pantzar, Christian Eriksson och John Grönqvist

Foto: Dennis Petersson

KINDA2018-06-29 08:00

Som den mer än 30 år gamla traditionen lyder är det dags för Rimforsa marken nu på lördag, med ett 100-tal marknadsknallar på plats. Sedan fem år tillbaka hör det också till att Rimforsas strandpromenad fylls av musik och glada konsertbesökare, så även i år. Årets upplaga av Promenadfestivalen presenterar artisterna Fredrik "Frallan" Jonsson, Grasstank och arrangörerna själva, Bagarns.

– De här arrangemangen livar verkligen upp samhället och det är många som kommer hem till Rimforsa. På festivalen har vi ett maxantal på 500 besökare, vi har varit uppe och nosat på 420 stycken, men i år hoppas jag att vi lyckas nå hela vägen, säger Tomas Eskilsson.

Marknaden är det som vanligt Rimforsa IF som arrangerar och föreningens medlemmar hjälper till med så väl förberedelserna som genomförandet. Under torsdagen var det tre tappra grabbar som hjälpte till att frakta material för att bygga marknadsstånd, även föreningens olika idrottslag bidrar med hjälpande händer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!