Vid lunchtid doftade det ljuvligt pÄ café Bergdala frÄn den klassiska mexikanska rÀtten som numera Àr ett populÀrt inslag i de svenska hemmen.
Det blev en stor succé för premiÀren av caféets lunchverksamhet nÀr tacos serverades under fredagen.
- Det har varit helt smockfullt och dagen har gÄtt kanon, sÀger Lena Schelander som arbetar pÄ Café Bergdala.
För dagen serverades tacos, en populÀr mÄltid som kommer att bli ett Äterkommande inslag, berÀttar Lena Schelander.
- GÀsterna uppskattade dagens matrÀtt, sÄ det blir definitivt en rÀtt som vi kör i repris. För övrigt sÄ lyssnar vi till önskemÄlen frÄn personalen som driver köket, som fÄr vara delaktiga i att bestÀmma vilka rÀtter som ska serveras. Pizza och pastabuffé stÄr pÄ önskelistan och inför sommaren planerar vi att servera desto mer kallskuret.
För att testa nytt och driva en lunchverksamhet som slutar i succé krÀvs det dock att man ger sig hÀn, menar Schelander.
- Det hÀnder mycket hÀr pÄ café Bergdala och alla kÀnner sig nog glada men trötta efter en fredag som denna. Det har krÀvts mycket planering och förarbete, men slutligen kommer vi att fÄ in vanan för det hÀr likt erfarenheten inom caféverksamheten.
LĂ€s mer i tisdagens papperstidning
PremiÀrsuccé för lunchservering
Under mÄnga Är har Café Bergdala bedrivit fik och serverat lÀttare rÀtter, nyligen godkÀndes det nybyggda köket vilket öppnat upp för nya utvecklingsmöjligheter.
Caféets personal. Frv Anna, Rikard, Lena, Mikael, Moa, Jenny och Olivia. Foto: Jonas Saint Cyr
Foto: Fotograf saknas!
SÄ jobbar vi med nyheter LÀs mer hÀr!