Populär intensivkurs med tolv deltagare

Om du har svårigheter med att få tid till körkortsstudier eller om du har svårt att ta tag i saker är intensivkurs det perfekta valet för dig. Under två veckor har tolv personer gått på intensivkurs på trafikskolan i Kisa. - Det är inte enklare att ta körkort genom intensivkurs då det är samma kunskapskrav, men för vissa funkar det helt enkelt bättre, säger körskoleläraren Carl-Johan Monell.

Eleven Hugo Jäder tillsammans med körskoleläraren Carl-Johan Monell.

Eleven Hugo Jäder tillsammans med körskoleläraren Carl-Johan Monell.

Foto:

Kinda2013-07-05 06:57


Under veckorna 26 och 27 har tolv personer deltagit i den intensivkurs som Tomas Monells Trafikskola arrangerat här i Kisa. I dag är sista dagen på kursen som har slipat deltagarnas körförmåga och trafikkunskaper. Eleverna har kört mellan 10-17 körlektioner under de två veckorna beroende på individens egna behov. De har fått möjlighet att testa på halt väglag på halkbanan i Vimmerby och kört i en hektisk stadstrafik i Linköping.

"Samma krav"
Deltagarna har också gått en speciell kurs som heter Riskettan som ökar deras medvetenhet om farorna i trafiken.
- Eleverna ska uppfylla samma krav som vid vanliga körkortstudier. Problemet är väl att man ofta tror att man kan ta körkort direkt efter intensivkursen, men i många fall fungerar inte det, då måste man ha en hel del förkunskaper när man går in i kursen, säger Carl-Johan Monell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!