Musikkvällar vid Tolvmannanbacken

Nu kommer det att vara lite festligare kvällar på restaurangen vid Tolvmannabacken framöver, då det kommer vara livemusik samt även musikquiz på fredagskvällarna.

Tom Persson och Mats Otter som var i full färd med matlagningen inför dagens alla gäster. Foto: Morgan Karlsson

Tom Persson och Mats Otter som var i full färd med matlagningen inför dagens alla gäster. Foto: Morgan Karlsson

Foto: Fotograf saknas!

Kinda2017-01-09 09:00

Mats Otter som driver restaurangen vid 12-mannabacken för andra säsongen i Kisa ville göra något extra för gästerna och för Kindaborna som han hoppas locka till sig.

- Då vi nu har fått alkoholtillstånd så dök tanken upp med dessa planerade musikkvällar som kommer att äga rum under fredagskvällarna framöver. Det blir både livemusik samt musikquiz och inför dessa kvällar så kör vi nog även ett specialerbjudande på mat också, berättar Mats medan vi går runt och kikar på lokalen. En annan idé jag har är att ha en kväll i veckan då vi arrangerar en så kallad "öppen scen" för amatörer och de oetablerade banden som vill ta chansen att visa upp sig. Jag gillar tanken med att kunna ge folket en knuff i rätt riktning och för det de brinner för genom denna "öppna scen".

Mats, som ursprungligen kommer från Värmland, bor i Linköping och tog över driften av restaurangen inför förra säsongen 2015-2016.

- En vän till mig ringde och berättade att detta var ledigt och eftersom jag sedan tidigare även driver golfrestaurangen i Motala under sommartid så passade ju detta perfekt. Jag har arbetat som kock både i vår huvudstad och i Sydafrikas kåkstäderna innan jag startade eget. Förra säsongen var jättekul här vid skidanläggningen och jag ser nu fram mot ännu en kanonsäsong. Genom denna satsning så hoppas jag även att kunna locka besökare till Kinda.

- Tillsammans med personalen, Tom Persson och Isabella Törngren serveras utöver övriga menyval alltid dagens husmanskost med en liten "twist" till de hungrande skidåkarna samt övriga gäster under dagarna. Något som efterfrågas här är lite snabbare tillagningstider då många vill ut till skidbacken igen. Därför väljer många just husmanskost eller hamburgertallrik, fast på ett vällagat sätt. Vid arbetstoppar så försöker vi vara ännu fler personal för att hinna med att servera våra gäster, fast ibland kan det vara svårt att hitta rätt person som kan och vill arbeta så

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om