Många deltog i nationaldagsfirandet

När Kinda lokalkommitté Sveriges Nationaldag som vanligt höll i det högtidliga nationaldagsfirandet på hembygdsgården i Kisa var det många som ville vara med. 350 personer antingen deltog i marschen från Kisa torg eller njöt av firandet i sommarsolen på hembygdsgården.

Fanborgen var större i torsdags än den varit tidigare vid nationaldagsfirandet.

Fanborgen var större i torsdags än den varit tidigare vid nationaldagsfirandet.

Foto:

Kinda2013-06-08 04:05


Nationaldagsfirandet startade traditionsenligt med avmarsch från Kisa torg. Jerker Carlsson undervisade fanbärarna som ledde den för dagen stora fanborgen tillsammans med Horns musikkår och drillflickorna till hembygdsgården.

Varierat firande
De flera hundra människorna som samlades på hembygdsgården fick njuta av ett varierat firande. Horns musikkår tillsammans med Vimmerby Drill bjöd på musik och underhållning genom att spela ABBA:s "Dancing Queen" och klassikern "Under blågul fana". Nils-Gunnar Wenhov, ordförande i kommittén, hälsade alla välkomna och därefter sjöng Värgårdsskolans musikklass bland annat låten "DonŽt You Worry Child".
Årets högtidstal hölls av lagmannen Ove Horned som har sina rötter i Horn. Han började med att prata om att vi svenskar egentligen inte är särskilt vana vid att fira nationaldagen och att många tycker att denna dag borde avskaffas. Han citerade Correns ledare så här: "Sjätte juni kommer aldrig bli något stjuttonde maj", en jämförelse som Horned tycker är onödig.
- Varför ska vi jämföra oss med andra? Vi är Sverige och firar nationaldagen på vårt sätt, säger Ove Horned.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!