LPo störst i valdistrikt – för andra året i rad

Landsbygdspartiet oberoende (LPo) är, för andra året i rad, det största partiet i valdistriktet Horn-Hycklinge-Björkfors. "När man går på gatan så känner man tacksamhet", säger partiets Pierre Ländell.

"Ska jag se ännu gladare ut? För jag är glad!", säger Pierre Ländell (LPo). Han har just pratat om valresultatet i valdistriktet Horn-Hycklinge-Björkfors, där LPo blev största parti.

"Ska jag se ännu gladare ut? För jag är glad!", säger Pierre Ländell (LPo). Han har just pratat om valresultatet i valdistriktet Horn-Hycklinge-Björkfors, där LPo blev största parti.

Foto: Agnes Ganestål

Kinda2022-09-12 11:57

– Ser man som helhet så är vi i LPo väldigt nöjda. Det var vår målsättning att gå fram och ta ett mandat till, säger Pierre Ländell (LPo) under måndagsförmiddagen.

Under den gångna mandatperioden har partiet haft två mandat i kommunfullmäktige, som nu ser ut att bli tre. Bland de sex färdigräknade valdistrikten blev LPo störst i ett – Horn-Hycklinge-Björkfors. Där fick de 34,1 procent av väljarnas röster.

– Var tredje person där ute står bakom oss. När man går på gatan så känner man tacksamhet.

undefined
Pierre Ländell (LPo) är glad över valresultatet i valdistriktet Horn-Hycklinge-Björkfors.

Även förra valet, 2018, blev LPo det största partiet i valdistriktet Horn-Hycklinge-Björkfors. Men, i år har de ökat än mer.

– I förra valet hade vi 24,18 procent i det valdistriktet, nu har vi ökat till 34,1 procent. Vi har tagit 80-90 röster till i det valdistriktet. Jag tycker det är väldigt tydligt att väljarna har sagt sitt. Man tycker det är viktigt med Stångågårdens kök, kommunikationer och fritidskort och det är frågor som vi har drivit.

undefined
Veckan innan valet var det valdebatt i Björkfors. Pierre Ländell (LPo) var en av flera politiker som deltog. Nu har det visat sig att LPo blev det största partiet i valdistriktet Horn-Hycklinge-Björkfors.

Hur ser LPo på styret av Kinda kommun nu?

– Det spelet och de diskussionerna börjar nu. Vi är öppna för diskussion åt alla håll. Det viktiga för oss är att få igenom den politik som vi driver. Vi har en plan, men den vill vi kanske inte gå ut med i det här läget.

Pierre Ländell (LPo) tillägger:

– Det är ingen som säger något förrän onsdagsräkningen. Den är viktig. Det behövs ju bara ett mandat för att det ska kunna bli en jättetydlig majoritet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!