Kinda ridklubb firade 50 år med välbesökt familjedag

I strålande sol fick Kinda ridklubb fira sitt femtionde ridklubbsår under lördagen tillsammans med många hästintresserade besökare.

Kinda ridklubb passade på att visa upp bland annat working equitation här med hästen Lions Amigo.

Kinda ridklubb passade på att visa upp bland annat working equitation här med hästen Lions Amigo.

Foto: Anna-Karin Karlsson

Kinda2023-07-25 08:10

Firandet bjöd på fiskdamm, bollkastning, ponnyridning, käpphästhoppning, uppvisning i stafett och Voltige. En härlig dag med hästkul i fokus.

– Vi trivs så bra här. Det är ett fantastiskt läge här där vi har gjort en egen liten badstrand. Toppen till ridlägerverksamhet också, berättar Helen Bisotto, ridskolechef, som varit på klubben länge.

Hur länge?

– Länge. Jag började när jag var 18, men jag var ifrån ett tag men jag har varit här länge, skrattar hon.

Klubben har en klubbstuga med 16 bäddar. Här arrangeras ett årligt återkommande ridläger för funktionsvarierade ungdomar men också läger för de elever som bidrar till de ordinarie cirka 70 uppsittningar per vecka som klubben kan stoltsera med.

– Stallet fyller en viktig funktion för barn och unga med psykisk ohälsa. Även om man inte rider så är det viktigt att ta och känna ansvar, pyssla med hästarna och hänga här. Vi är stolta över att ha en verksamhet som kan lyfta människor som kanske är hemmasittare, eller har problem i skolan. Att vara i stallet gör bra för människan, säger Helen Bisotto.

– Vi har också tack vare vår lokala bank fått möjlighet att utveckla badstranden, belysningen och klubbstugan bland annat. Vi har sökt medel ur Kinda Ydre Sparbanks idéfond. Tack vare dem har vi den fina anläggning som vi har idag, berättar anläggningschef Staffan Lindh med tacksamhet.

Vecka 29 väntar den årliga stora hopptävlingen. Projekten avlöser varandra. Allt för att hålla klubben i gång. 

Firandet lockade ut många familjer i solen.
Firandet lockade ut många familjer i solen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!