Helgmålsbön med Beatlestoner

Det var högsta kvalitet från början till slut när det imponerande Linköpingsbandet Hitmen-Beatlemania tillsammans med tjejkören Beatletts återigen bjöd de cirka 50 besökarna på en fantastisk musikgudstjänst med hits från två av världens mest berömda kompositörer John Lennon och Paul McCartney i Hycklinge kyrka under helgen.

Hitmen Beatlemania tillsammans med kören Beatletts bjöd på en konsert av hög kvalitet i Hycklinge kyrka. Foto: Morgan Karlsson

Hitmen Beatlemania tillsammans med kören Beatletts bjöd på en konsert av hög kvalitet i Hycklinge kyrka. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2016-09-12 15:30

Svenska kyrkan i Kinda ordnade återigen tillsammans med Hitmen-Beatlemania en underbar konsert i Hycklinge under lördagskvällen, tre år efter den förra.

Kvällen inleddes med helgmålsbön av Emma Knutsson innan bandet och kören tog över.

Hög nivå

När konserten började och det första ackordet togs på den stålsträngade gitarren tillsammans med en fantastisk sångröst sattes nivån högt på bandmedlemmar och kör. En nivå som de lyckades hålla, till och med öka under konserten. Besökarna fick avnjuta många av de hits som härstammar från Beatles. Mellan låtarna berättades det ibland om den epok som kretsar kring Beatles samt olika hitlistor från den tiden och vilka framgångar Beatles hade. Totalt bjöds åhörarna på 21 musikstycken av högsta kvalitet.

Hitmen-Beatlemania består av Göran Lagergren gitarr, Anders Kempe trummor, Jörgen Karlstedt bas samt Benny Persner keyboard, gitarr.

Tjejkören Beatletts starka toner kommer från Lotta Kempe, Ingela Ritapuu Rebo, Gunilla Gustavsson och Malin Nordquist.

– Bandet startade för 12 till 15 år sedan och tjejkören har varit med de sista tre-fyra åren, berättar Göran. Vissa konserter görs också med hjälp av en stråkkvartett, då är vi 12 stycken på scenen.

Det är alltid roligt att få uppträda i kyrkor med den akustik det för med sig fortsätter han.

– Men vissa kyrkor tycker inte att det passar sig att framföra denna typ av musik i dessa lokaler. Fast musiken bör ju vara guds gåva till mänskligheten, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!