Har danserna i Hornparken gjort sitt?

Kinda2013-07-29 07:09

Allt går i vågor i vårt samhälle. Trender försvinner och trender kommer tillbaka. Idrottsparken i Horn har kanske haft sina glansdagar och nu letar dansanterna i och runt vår kommun efter nya ställen att besöka och släppa loss i. Vissa människor vill ha tradition, andra variaton. Kanske är det de som håller fast vid det gamla som fortfarande är parken trogen eller så har den skara som är intresserade av dans och dansbandsmusik minskat med åren. Hur som helst är Horn/Hycklinge IF:s styrelse med Lotta Roos och Christina Kallström i spetsen besvikna och osäkra på om danserna verkligen har en framtid i Horn.
- Man tror ju att behovet av danser och nöjen finns i samhället, men när besökarantalet sviker börjar man undra, säger Lotta Roos som har en känsla av att danserna i Horn kanske är förbi.

"Det får inte krocka"
De får förlita sig till Drifters och Fredrik "Frallan" Jonsson som är dragplåstren inför nästa dans som äger rum den 16 augusti. Om föreningen ska gå med vinst, som de gjorde förra året, krävs det att Hornparken fylls med rejält många fler än det gjort de senaste två gångerna. Föreningen som anordnar danserna för att kunna utveckla sin verksamhet i alla plan kommer utvärdera resultatet och se om det är dags att satsa på någonting annat. Ekman från Gamleby som var en av besökarna i lördags tror inte att populariteten vad det gäller danser har minskat utan att det beror på något annat.
- Jag tror inte danserna håller på att dö ut, de kommer inte dö ut så länge någon är det minsta intresserad. Evenemangen får helt enkelt inte krocka med varandra. Under sommaren är det många som gör annat och ikväll är det bara sådana som är riktigt bra på att dansa här, de andra drar sig till andra aktiviteter, säger Ekman som är erfaren när det gäller danser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!