Friluftslivet i Kinda ökar: "Bra att vara ute i skogen"

Friluftsfrämjandet i Kinda håller igång med aktiviteter trots pandemi och semestertider. De märker att intresset för naturen har ökat.

Friluftsfrämjandet i Kinda har flera event på gång. De har kanoter, cykelbanan utanför Rimforsa och en heldag i Trollegater planerad.

Friluftsfrämjandet i Kinda har flera event på gång. De har kanoter, cykelbanan utanför Rimforsa och en heldag i Trollegater planerad.

Foto: Patrik Lundin

Kinda2020-07-15 11:00

– Under coronaviruset så har en kampanj för att folk ska vara ute och röra på sig. Man kan hitta nya smultronställen hemma när man inte åker utomlands, säger Karin Gustafsson, ordförande gör friluftsfrämjandet i Kinda.

Karin Gustavsson tycker att intresset för friluftsliv har ökat. 

– Vi har fått in många förfrågningar och många är ovana på våra aktiviteter. Folk är helt klart mer villiga att ta sig ut i skog och mark. Det är kul att vi kan hjälpa till och finnas där. 

Karin Gustafsson menar att många har upptäckt friluftslivet och förstått att det är nyttigt och bra att vara ute i skogen.

– Det finns stresshormoner som sänks när man är ute i skogen och det har fler upptäckt när man inte får resa någonstans. Våra event funkar trots coronaviruset med hjälp av lite anpassning.

Ett event som friluftsfrämjandet har under sommaren är sommarjakten. Det är en GPS-assisterad skattjakt. Genom en hemsida i mobilen börjar man skattjakten på Rimforsa torg och får därefter platser runt om i Kinda man ska besöka. När man väl har kommit till platsen får man en ledtråd i mobilen som känner av att du är där. Under resans gång kommer det upp historier om platserna man besöker. Det finns två varianter av skattjakten, en som är lätt och en som är äventyrlig.

– Den lätta är lite anpassad för barnfamiljer, säger Karin Gustafsson.

Vad ska man göra om man inte har en mobil med internet? 

– Det finns ingen analog variant. Man måste ha tekniken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!