Fridas fondpengar bakom tårtfrossa för äldre

Det blir tårtfest och musikunderhållning två gånger om på Kindas kommunala äldreboenden framöver. Tacka Frida Hofrichter för det.

Kinda2021-05-20 10:59

På lördag dukas det fram för tårtbuffé på äldreboendena Bergdala i Kisa, Stångågården i Horn och Västerliden i Rimforsa.

Och lite längre fram i år kommer de äldre på dessa tre boenden också att bjudas på musikunderhållning. En utomhuskonsert med Östgötamusiken är inplanerad, likaså ett trubadurframträdande av Putte Skog. Datum för dessa konserter är ännu inte satta.

För att finansiera kalasen används fondpengar.

Vård- och omsorgsförvaltningen i Kinda ansökte om att få totalt 19 200 kronor ur Stiftelsen Frida Hofrichters donationsfond för dessa tre aktiviteter. Kommunstyrelsen, som förvaltar donationsfonden, hade inget att invända och beviljade ansökan.

När Frida Hofrichter upprättade sitt testamente ville hon att avkastningen från de donerade pengarna skulle gå till att förgylla tillvaron för pensionärer vid Kindagård i Kisa med "extraförplägnad, festligheter, underhållning, resor, utflykter, blommor med mera". 

Men eftersom Kindagård inte längre drivs i kommunal regi går pengarna – helt enligt donatorns vilja – nu till kommunens nuvarande tre särskilda boenden.

Att vård- och omsorgsförvaltningen söker pengar ur denna fond är inget nytt. Möjligheten har funnits – och också tillvaratagits – sedan många år tillbaka.

– Men det är mycket välkomna pengar. Det är tacknämligt att ha den här möjligheten att förgylla vardagen för människorna på dessa boenden, säger Eva Hulth, biträdande förvaltningschef för vård- och omsorg i Kinda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!