Avslutning på en lyckad Amerikavecka

Sedvanligt hölls avslutningen av Amerikaveckan i Norra Vi med dramatiserad kyrkogårdsvandring, kyrkrodd och gudstjänst. Årets Amerikavecka har varit ett lyckat koncept och kulturchefen Jerker Carlsson tror att den är här för att stanna.

Norra Vi båtklubb i Sommaskepp.

Norra Vi båtklubb i Sommaskepp.

Foto:

Kinda2013-07-30 06:55

- Det tar tid att bygga upp ett sånt här koncept, men nu efter tredje gången tror jag verkligen att Amerikaveckan är här för att stanna, säger Jerker Carlsson.
Redan i söndags förmiddag började festligheterna i Norra Vi.
Då fick besökarna följa med på en dramatiserad kyrkogårdsvandring där arrangörerna, som var Norra Vi hembygdsförening, belyste flera olika livs- och emigrationsöden.

Kyrkrodden
Därefter bevittnade de närvarande den traditionella kyrkrodden som symboliserar det sätt man tog sig till kyrkan förr i världen, framförallt med hjälp av sjön Sommen.
Med hjälp av Sommaskep gick Norra Vi båtklubb i land vid badplatsen medan Ydre dragspelsklubb underhöll.
- Det är en gammal tradition som vi tog upp för ungefär tio år sedan. Sen dess har vi byggt våra egna Sommaskep och i år är det tredje året vi deltar i avslutningen av Amerikaveckan. Det känns bra att traditionen att bygga båtar lever kvar, säger Urban Tordsson.
När landstigningen ägt rum marscherade alla deltagande till kyrkan tillsammans med Ydre dragspelsklubb. Dagen avslutades med gudstjänst i Norra Vi kyrka tillsammans med prästen Mikael Leckström.

Norra Vi-veckan och Amerikaveckan avslutades med en gudstjänst i Norra Vi kyrka.
Norra Vi-veckan och Amerikaveckan avslutades med en gudstjänst i Norra Vi kyrka.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!