Anita har ett eget bageri

Det började som en hobby. Nu har Anita Brage ett godkänt bageri vid hemmet i Slätmon.
- Tanken är att jag ska baka 20 limpor per vecka, säger hon.

Anita Brage bakar främst surdegsbröd. Det är både gott och nyttigt, säger hon.

Anita Brage bakar främst surdegsbröd. Det är både gott och nyttigt, säger hon.

Foto: Fotograf saknas!

Kinda2010-12-16 08:13


Vi träffas i det lilla bageriet som ligger i anslutning till familjens ladugård.
Här finns det som behövs för att baka färskt bröd. Den silverfärgade ugnen är förstås bageriets nav.
- Jag hittade ugnen på Blocket för två år sen, berättar Anita. Det övriga har kommit på plats allt eftersom.
I förra veckan gjorde kommunen en kontroll utan anmärkningar. Därmed är det fritt fram för MonBrageriet, som det lite finurligt kallas.

Är kökschef
Till vardags jobbar Anita Brage på Vårdnäs Stiftsgård som kökschef. Det här med bageriet är en hobby som har växt sig allt starkare.
- För mig är det avkoppling att baka. De tre senaste åren har det blivit mer och mer.
Främst har hon bakat åt nära och kära.
- Men även andra har visat intresse för mitt bröd. I somras var jag med när Kindamat visade upp sig på Levande Torg i Kisa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om