Annelie vann för andra året i rad

Under söndagen var det premiär för Kisa fotoklubbs årliga fotoutställning på biblioteket i Kisa. Då fick besökarna också rösta fram den finaste bilden.

Annelie Tollemark, Britt Nyström och Monica Andersson. Samtliga är medlemmar i Kisa fotoklubb.

Annelie Tollemark, Britt Nyström och Monica Andersson. Samtliga är medlemmar i Kisa fotoklubb.

Foto: Max Elofsson

Kisa2019-12-04 10:00

Det har varit en tradition i många år att hålla den årliga utställningen på första advent då det också är julskyltning i Kisa. Under söndagseftermiddagen var det premiär för årets bilder som totalt 22 utställare inom fotoklubben har bidragit med.

Precis som tidigare har besökarna röstat fram det foto som de gillar allra mest. Förra året vann Annelie Tollemark, och i år blev det hon som vann igen. När hon fick det beskedet trodde hon inte att det var sant.

– Jag fick ett meddelande på måndagen och blev rätt så chockad. Men det kändes också roligt såklart, säger hon.

Totalt var det 425 röstande och 69 av dem röstade på Annelie Tollemarks bidrag. Bilden som hon vann med föreställer en vy över Kisasjön när solen är på väg upp en tidig morgon i våras. Åsikter som sas bland besökarna var bland annat att den stack ut tack vare färgerna.

– Bland fotografierna skiftar det mellan motiv, och vissa har använt proffsutrustning medan andra använder sin mobilkamera. Det finns alla varianter och vi lär av varandra, säger Monica Andersson, styrelsemedlem.

Adventsutställningen pågår på Kisa bibliotek fram till den 7 januari nästa år. Efter det kommer delar av utställningen att flyttas upp till Bergdala äldrecenter.

– Vi tar ett axplock av fotografierna och de kommer att hänga i korridorerna där. Det gör vi för att de som bor där också ska kunna ta del av utställningen, säger klubbens ordförande Britt Nyström.

På biblioteket i Kisa hänger adventsutställningen uppe fram till 7 januari 2020.
På biblioteket i Kisa hänger adventsutställningen uppe fram till 7 januari 2020.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!