32:a upplagan av Björkfors bymarken

Björkfors bymarken slår upp portarna för 32:e året i rad i morgon lördag. De fem föreningarna i marknadskommittén hoppas på bra väder och många besökare.

Marknadskommitténs Rune Larsson, Kurt Gillström, Lennart Pettersson, Anders Martinsson och Lars-Inge Schedenborg hoppas på bra väder på lördag.

Marknadskommitténs Rune Larsson, Kurt Gillström, Lennart Pettersson, Anders Martinsson och Lars-Inge Schedenborg hoppas på bra väder på lördag.

Foto: Lars-Göran Bexell

BJÖRKFORS2019-06-14 10:00

– Förra året hade vi drygt 70 knallar, vilket var rekord. I år blir det något färre, ett 60-tal kommer att fylla den 700 meter långa marknadsgatan från Magnus loge ner till Rydavägen, säger marknadsgeneral Rune Larsson.

I marknadskommittén ingår fem föreningar med två representanter i varje. Det är LRF Norra Kinda med Rune Larsson och Bo Lundborg, Björkfors GoIF med Sven-Olof Svensson och Lennart Pettersson, Allhuset med Rick Veen och Ann-Britt Henrysson, Oppeby Hembygdsförening med Kurt Gillström och Per Larsson samt bastuföreningen med Lars-Inge Schedenborg och Anders Martinsson.

– Det är tio år sedan som föreningarna gick ihop och håller i trådarna för marknaden. I morgon är det den 32:e marknaden i obruten följd. För många blir det en hemvändarhelg, säger Rune Larsson.

En tradition som har hållit i sig under alla 32 åren är att Överums musikkår marscherar marknadsgatan fram.

– Mariannelunds Karamellkokeri har varit med från början och även Krösa Stina med sina korvar har varit här i många år, säger Rune Larsson.

Det kommer anordnas musikunderhållning under dagen av bland annat ett dragspelsgäng.

– Vid Magnus loge har vi loppis och auktion på skänkta föremål, säger Rune Larsson.

De senaste fyra åren har marknaden inbringat drygt 100 000 kronor varje år.

– En del av överskottet går till arrangerande föreningar som får 10 000 kronor var, säger Lars-Inge Schedenborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!